Skip to content

„Gaitele” pleaca in turneu national in regia lui Gelu Colceag, cu Maia Morgenstern, Carmen Tanase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin si Tudor Istodor. 14 orase, in februarie-mai 2020.

„Gaitele” in regia lui Gelu Colceag, piesa de teatru care incanta publicul de cateva decenii,  se afla in turneu toata tara cu Maia Morgestern, Carmen Tanase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin.

Spectacolul ajunge pe scenele din Bucuresti, Brasov, Pitesti, Botosani, Suceava, Constanta, Ploiesti, Iasi, Bacau, Galati, Cluj-Napoca, Timisoara, Arad si Oradea pana in mai 2020.

„Gaitele” este cel mai cunoscut text al lui Alexandru Kiritescu, publicat in 1932

Alexandru Kiritescu a fost un scriitor roman, nascut in secolul 19, care a debutat la varsta de 22 de ani. „Gaitele”, piesa care s-a jucat prima data in 1933 la un an de la aparitie, este si astazi una dintre cele mai de succes comedii romanesti ale dramaturgiei contemporane si cel mai cunoscut text al autorului.

Abordeaza felul in care suntem, traim, iubim si ne chinuim (unii pe altii) – indiferent de perioada istorica in care ne aflam. Umorul in acest text este prioritar, dar asta nu inseamna ca piesa nu dezvaluie si adevaruri mai putin frumoase sau mai putin distractive.

„Gaitele” sau „Cuibul de viespi” spune povestea clanului Duduleanu prin Aneta Duduleanu (Maia Morgenstern), cei doi fii ai sai, nurorile, surorile si fiica ei. Este o comedie in trei acte jucata pe mai toate scenele din tara in aproape 100 de ani de la premiera. 

In 1993 Studiourile Televiziunii Romane, in regia si adaptarea lui Nae Cosmescu, au realizat o varianta a textului pentru micile ecrane. In distributie se afla Draga Olteanu Matei, Dem Radulescu, Adriana Schiopu, Laura Jianu, Cezara Dafinescu, Olga Tudorache, Mitica Popescu si altii.

Gelu Colceag a regizat peste 75 de spectacole in aproape 35 de ani de activitate

Si-a inceput activitatea de regizor in 1986, la 15 ani de cand a absolvit UNATC, sectia Actorie, timp in care a jucat pe scenele din Bucuresti si din tara. Ca regizor a semnat peste 75 de spectacole si texte scrise de I.L. Caragiale, W. Shakespeare, Tolstoi, Eugène Ionesco, Bulgakov sau Mircea Eliade in aproape 35 de ani de activitate din acest rol.

De-a lungul timpului, personajele din „Gaitele” au mai fost interpretate de multi alti mari actori romani. Draga Olteanu Matei, Dem Radulescu, Elvira Deatcu, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Dorina Lazar, Tamara Buciuceanu, Florina Cercel, Rodica Popoescu Bitanescu si Florin Piersic sunt doar cativa dintre acestia.

Bilete pot fi achiziționate de aici.

Foto: Oana Monica Nae

Citește în continuare