Skip to content

Smaranda Braescu, Cella Delavrancea, Maria Tanase, romance care au schimbat mentalitati, prezentate copiilor in ateliere speciale in luna martie

Copiii cu varsta intre 6 si 10 ani pot participa la 4 ateliere de lectura si cultura generala organizate in fiecare sambata a lunii martie, de la ora 11:30, la libraria Carturesti Veranda Mall

Atelierele au ca tema vietile unor romance care au schimbat mentalitati si care au adus o contributie importanta in domeniile in care au activat. Fiecare dintre aceste povesti de viata vor fi relatate intr-un mod atractiv, pe intelesul copiilor.

Pretul unui astfel de atelier este de 25 lei per copil, inscrierea este obligatorie, mai multe detalii puteti afla de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Smaranda Braescu, Cella Delavrancea, Maria Tanase, Vera Atkins, Sofia Ogrezeanu si Sylvia Hoisie sunt protagonistele acestor ateliere

Fiecare astfel de atelier va avea in centru una sau doua personalitati feminine marcante, prezentandu-le celor mici detalii despre viata si activitatea profesionala a acestora. Sambata, pe 7 martie, de la ora 11:30, copiii vor afla mai multe despre Smaranda Braescu si femeile din Escadrila Alba, singura unitate de aviatie din cel de-al II-lea Razboi Mondial, formata exclusiv din piloti femei.

Atelierul din 14 martie 20 va fi despre Cella Delavrancea, „copilul minune al pianului romanesc”. Artista care a trait 104 ani a avut o cariera impresionanta, concertand alaturi de George Enescu.

Sambata, pe 21 martie, atelierul va avea ca tematica doua personalitati feminine de marca, si anume cantareata Maria Tanase si Vera Atkins, ambele devenite agente secrete importante.

In ultima sambata din luna, pe 28 martie, copiii se vor „intalni” cu Sofia Ogrezeanu si Sylvia Hoisie, doua femei care au revolutionat medicina internationala. Sofia Ogrezeanu a fost prima femeie neurochirurg din Romania, iar Sylvia Hoisie a fost cercetatoarea care a contribuit la realizarea Polidinului.

7 Arte celebreaza femeia prin aceste ateliere inca din 2018, fiecare an avand in centru eroine atipice, din zone si domenii diferite

In 2018, Asociatia 7 Arte a deschis acest proiect prin ateliere dedicate fetelor smART din cartile pentru copii. In 2019, a venit randul femeilor de stiinta sa fie prezentate in cadrul atelierelor, iar 2020 este dedicat personalitatilor feminine care au pus pasiune in tot ceea ce au facut, reusind in domenii in care nimeni altcineva nu o facuse inaintea lor.

Citește în continuare