Skip to content

Adolescentii pasionati de teatru sunt invitati sa isi (in)scrie povestea la NEW DRAMA, iar aceasta poate deveni spectacol de teatru

Teatrul Excelsior ii provoaca pe adolescenti sa scrie. Au mai ramas doua saptamani in care acestia se pot inscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA. Ajuns la cea de-a VI-a editie, acesta incurajeaza tinerii sa isi dezvolte imaginatia prin insusirea tehnicilor de scriere dramatica.

Termenul limita pentru inscrierea aplicatiilor este 30 martie 2020.

Ai intre 14 si 18 ani si esti talentat? Scrie o piesa intr-un act si trimite-o pe mail impreuna cu o scrisoare prin care sa iti motivezi participarea la concurs

Textele inscrise vor fi jurizate de profesionisti din domeniul teatrului. In urma selectiei, sase dintre piese vor ajunge in faza finala a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatica, iar textele lor sunt transformate in spectacole – lectura.

Piesa desemnata castigatoare va fi pusa in scena, iar spectacolul va intra in repertoriul Teatrului Excelsior, in stagiunea 2020 – 2021.

Pentru cei interesati, acestea sunt etapele desfasurarii concursului

a. Inscrierea textelor in concurs (deadline: 30 martie a.c.), jurizarea si desemnarea celor 6 texte finaliste (27 aprilie a.c.).

b. Cei sase finalisti vor participa la un atelier de scriere dramatica, sustinut la Teatrul Excelsior de un dramaturg reputat (29 – 31 mai a.c.).

c. Se vor organzia spectacole – lectura pe baza textelor finaliste, cu participarea unor regizori si actori profesionisti, in urma carora juriul va desemna piesa castigatoare (3 octombrie a. c.).

d. Textul castigator devine spectacol si va fi montat la Teatrul Excelsior in stagiunea 2020-2021.

Regulamentul concursului, formularul de inscriere, precum si alte informatii utile, se gasesc pe website-ul Teatrului EXCELSIOR: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/#.

Citește în continuare