Skip to content

Teatrul National “Marin Sorescu” din Craiova a lansat leapsa digitala cu actorii

Din 14 martie, Nationalul craiovean a inceput sa scoata oamenii la joaca pe pagina oficiala de Facebook, pagina care a devenit un spatiu de joaca virtual, unde zilnic se petrece o leapsa digitala intre actori si spectatori.

#teatruncACASAteatru este un spatiu care a adus pana acum impreuna 16 actori si peste 60 000 de spectatori

In vremuri exceptionale se impun masuri exceptionale. Teatru in casa, casa teatru (ori acasa teatru) a venit ca un raspuns instant la starea de incertitudine care s-a instalat brusc in vietile fiecaruia dintre noi, din nevoia de a crea o miscare ce ar urma sa ne tina pe cat mai multi dintre noi acasa pentru binele nostru, al tuturor, intr-un mod cat mai placut.

Este foarte important ca starea de spirit sa fie mentinuta, iar teatrul are aceasta menire in vremuri tulburi

Jocul se desfasoara astfel: la ora la care este programat sa inceapa jocul, pe pagina de Facebook a teatrului apare un video cu un actor care spune o replica dintr-un spectacol din repertoriul curent al Nationalului. Prima persoana care ghiceste spectacolul ii poate adresa unuia dintre actorii echipei din ziua respectiva provocarea sa spuna o replica la alegere (o propozitie, maximum o fraza), dar si tonul pe care s-o spuna. Prin urmare, cand apare urmatorul video, cu actorul desemnat care rosteste intr-un fel anume replica / citatul propus de spectatorul cu pricina, urmatorul spectator ce comenteaza primul la acest video, propune astfel la randul sau o replica / actorul / starea si asa mai departe.

Printre actorii care s-au jucat pana acum se numara Iulia Colan, Constantin Cicort, Ioana Manciu, Dragos Macesanu, Catalin Vieru, Alex Calangiu, Corin Druc, Claudiu Mihail, Raluca Paun, Eugen Titu, Romanita Ionescu, Catalin Mihai Miculeasa, Tamara Popescu, Claudiu Bleont, Alina Mangra si Petronela Zurba

In ultimele 4 zile peste 60.000 de oameni au interactionat cu actorii Nationalului craiovean intr-un fel sau altul prin intermediul platformei de socializare si se preconizeaza ca programul se va dezvolta in mai multe variante si directii, printre care si un program pentru elevi, iar in anumite zile se vor difuza spectacole din repertoriul teatrului.

Oriunde ai fi acasa, Teatrul din Craiova te asteapta la joaca online

Proiectul online se va realiza in fiecare zi, cata vreme va fi nevoie de acum incolo.

Teatrul National “Marin Sorescu”Craiova

Web: https://tncms.ro

Facebook: https://www.facebook.com/tncms.oficial Instagram: https://www.instagram.com/teatrulnationalcraiova

Citește în continuare