Skip to content

Ce vedem azi in online: Andrei Plesu, Radu Afrim, Serban Pavlu si Richard Bovnoczki. Plus spectacolele pentru copii

Avem o zi de luni care, in online, are o multime de propuneri culturale. Urban.ro a facut o selectie de spectacole pe care le puteti urmari astazi.

Pentru copii avem doua transmisii, una din Bucuresti alta de la Sfantu Gheorghe, Teatrul Andrei Muresanu.

La ora 11.00 cei mici pot vedea aici montarea cu Frumoasa din Padurea Adormita de la Teatrul Andrei Muresanu si, daca mai vreti 50 de minute de liniste pe seara, iar celor mici le place sa se uite la povesti pe net, la ora 18.00 Teatrul  Tandarica are Craiasa Zapezii. O puteti vedea aici.

La ora 14.00, Teatrul National din Bucuresti incepe de astazi transmisia pe canalul de youtube a conferintelor TNB. Debutul e cu Andrei Plesu, Despre Inima.

 Acest format de conferinte de la TNB a fost creat de Ion Marin Sadoveanu si a revenit in programul teatrului, de doua ori pe luna, din 2006. Vom descoperi zilnic personalitati importante ale culturii romane in dialoguri foarte puternice si emotionante. Pe canalul de youtube al teatrului, aici.

De la ora 19.00, ora la care incep in mod normal spectacolele de teatru avem astazi spectacole foarte bune la care nu am fi avut acces foarte usor in conditii normale.

La Teatrul Andrei Muresanu avem spectacolul “Despre oameni si cartofi”, in regia lui Radu Afrim, un spectacol foarte emotionant despre o poveste reala din 2012 cand 8 oameni au murit in urma unui accident de munca. Spectacolul urmareste povestile reale ale familiilor, in prezent. La momentul premierei in Sfantu Gheorghe, spectacolul a generat o reactie foarte puternica atat in oras dar si la nivel national cu multi oameni care au incercat sa ajute familiile respective.

Un exemplu emotionant despre puterea comunitara a teatrului, a artei, acea putere care acum – in perioada pandemiei – ne aduna pe toti, din orice colt al tarii in fata ecranelor.

Unteatru are in aceasta seara The sunset limited cu Serban Pavlu si Richard Bovnoczki, o poveste cu doi straini care se intalnesc intr-o gara si au timpul sa-si povesteasca vietile si sa realizeze ca cel dintre ei care e “baiatul bun” nu e cu nimic mai bun decat celalalt. O poveste despre nuantele din personalitatea fiecarui om, despre diversitate si intelegere, empatie. Lucruri de care avem atat de multa nevoie in aceste zile.

Spectacolul de la unteatru este singurul din programul de astazi care este LIVE, cu transmisie live din sala, si pentru care trebuie sa cumparati bilete. Detalii despre cum va puteti lua bilete aici

Daca vreti sa va insotiti ziua cu muzica clasica pe site-ul Festivalului Enescu este disponibila intre 22-25 martie inregistrarea celui de-al doilea concert al Orchestrei si Corului Maggio Musicale Fiorentino, sub bagheta dirijorului Fabio Luisi. Solistul invitat este violonistul rus Sergei Krylov.

Programul aduce publicului doua momente de mare virtuozitate. Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra de Paganini pune in evidenta calitatile tehnice ale solistului, dar si nuantele partiturii. Simfonia a III-a de George Enescu, scrisa îin anii 1916-18, este o lucrare vocal-simfonica ampla, in care dialogul dintre orchestra si cor arata incarcatura emotionala a epocii, datorata Primului Razboi Mondial. Concertul s-a derulat in cadrul celei mai recente editii a Festivalului (septembrie 2019).

Inregistrarea concertelor este disponibila pe www.festivalenescu.ro.

Citește în continuare