Skip to content

Ce vedem astazi in online: Vlad Ivanov, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Akram Khan, Sylvie Guillem

Urban.ro va propune in aceasta zi o selectie de spectacole pentru care, in conditii normale, ati fi facut mari eforturi – si logistice si financiare – ca sa puteti sa le vedeti.

Avem Ivanov de la Bulandra, cu Vlad Ivanov, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Mirela Oprisor in rolurile principale, dar si unul dintre cele mai spectaculoase show-uri de dans contemporan – cu Akram Khan si Sylvie Guillem –  intr-o filmare in conditii exceptionale ( e nevoie sa va faceti cont pe platforma si sa optati pentru free trial) .

Iata propunerile urban.ro pentru astazi.

Magicianul Marian Ralea, care a fost ghidul duminicilor dimineata pentru multi copii deveniti astazi parinti, are propriul canal de youtube. In fiecare zi pune cate o poveste, asa ca gasiti pentru cei mici o serie lunga de povesti de cate 3 minute fiecare si copilul dumneavoastra (daca are pana in 5 ani) se poate distra cuminte pentru o vreme.

Il puteti vedea aici

Ioana Blaj (actrita pe care v-am prezentat-o aici, odata cu playlistul ei motivational) are si ea un canal cu povesti pentru copii. Avand in vedere ca e mama a doi baieti mici (de 3 si 5 ani), suntem siguri ca povestile pe care le alege sunt foarte potrivite si pentru copiii vostri.

O puteti vedea aici.

La Teatrul Bulandra puteti vedea in aceasta seara, la ora 19.00,  un spectacol in regia lui Andrei Serban – Ivanov – cu o distributie exceptionala; Vlad Ivanov, Mirela Oprisor, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Rodica Mandache. Spectacolul va fi difuzat in regim de livestream si nu va mai fi disponibil dupa incheierea reprezentatiei.

Il puteti vedea aici

live de unteatru – Eine Kleine Nachtmusik – cu Lari Giorgescu, in regia lui Gigi Caciuleanu

Spre deosebire de celelalte propuneri din acest program care sunt inregistrari ale unor reprezentatii anterioare, acum distribuite online, unteatru are reprezentatii LIVE. Actorii ii fac spectacolul in sala goala, motiv pentru care de obicei platiti bilete ca sa puteti viziona spectacolele. Astazi este o exceptie, spectacolul e liber pentru toata lumea.

Il puteti vedea aici.

Ahram Khan  & Sylvie Guillem – Sacred Monsters

Ea a fost favorita lui Nureyev si prima balerina a Operei din Paris, el a creat coregrafia de la Jocurile Olimpice 2012 si e unul dintre cei mai mari coregrafi ai momentului; Ei i se spune domnisoara NU pentru ca a refuzat unele dintre cele mai mari contracte din istoria contemporana a baletului, el NU face nimic din ceea ce nu-i convine. Aparent n-au nimic in comun, desi sunt amandoi dansatori, dar ceea ce-i uneste sunt lucruri dincolo de educatia si directia in care au luat-o fiecare in dans: disciplina, vointa si dorinta de a-si depasi limitele. Si faptul ca niciunul dintre ei nu vrea sa stea prea mult in acelasi loc – al meseriei sau al vietii.

Show-ul incepe cu ea prinsa in lanturi si el liber, dansind intr-un sincron perfect. E o doza mare de erotism acolo, dar e si o metafora pentru inceputurile lor in meserie. E urmat de solo-uri in care fiecare face trimitere la educatia lui in dans – Sylvie cu adaptari ale miscarilor din baletul clasic, Akram cu Kathak – o forma de dans inspirata din artele martiale.

Puteti vedea show-ul integral aici, filmat in conditii exceptionale.

La Opera de stat din Viena putem vedea astazi o reprezentatie cu La cenerentola, in care unul dintre roluri este detinut de o soprana din Brasov: Ileana Tonca.

La cenerentola, Gioachino Rossini – este inregistrarea spectacolului din 22 februarie 2018.

Dirijor  Jean-Christophe Spinosi, regizor: Sven-Eric Bechtolf
cu Maxim Mironov (Don Ramiro), Alessio Arduini (Dandini), Paolo Rumetz (Don Magnifico), Ileana Tonca (Clorinda), Margaret Plummer (Tisbe), Isabel Leonard (Angelina), Luca Pisaroni (Alidoro)

O puteti urmari aici

Citește în continuare