Skip to content

Ce putem vedea azi in online: Maia Morgerstern, Marcel Iures, George Mihaita, Anita Rachvelishvili

E Ziua Mondiala a Teatrului si companiile de teatru o celebreaza, desigur, online. In programul urban.ro de astazi avem cateva reprezentatii de teatru, impartite pe generatii, ca un mesaj de la multi ani pentru teatru. Avem in program si doua spectacole de opera, dar si un moment emotionant de dans pe muzica celor de la Cold Play – Fix You.

Pe pagina Qreator, diseara la ora 20.00 va fi transmis un spectacol pe textele celui care a pus bazele teatrului de revista din Romania, Ion Pribeagu. “Mic si-al dracu” cu Maia Morgerstern si Valentin Rosca , cantand dansand si spunand cuplete si glume despre vremea interbelica. Am mai scris despre acest spectacol aici.

Spectacolul poate fi urmarit pe pagina de facebook Qreator, aici.

Teatrul de comedie incepe de astazi transmisii online pe canalul sau de youtube si marcheaza Ziua Internationala a teatrului cu spectacolul „O scrisoare pierduta”, in regia lui Alexandru Dabija, cu o distributie foarte frumoasa: Marius Florea Vizante (Stefan Tipatescu), George Mihaita (Agamemnon Dandanache), Valentin Teodosiu (Zaharia Trahanache), Florin Dobrovici (Tache Farfuridi), Eugen Racoti (Iordache Brânzovenescu), Marcel Iures (Nae Catavencu), Dragos Huluba (Ghita Pristanda), Dorina Chiriac (Un cetatean turmentat), Mihaela Teleoaca (Zoe Trahanache), Dan Radulescu (Ionescu, Popescu).

Il puteti vedea de la ora 19.00 aici

UNATC  se alatura miscarii culturale internationale si transmite online o parte dintre spectacolele de absolvire ale studentilor sai.

 Astazi sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului cu difuzarea spectacolului „Azilul de noapte” de M. Gorki, pus in scena de cunoscutul regizor si pedagog Ion Cojar, cu promotia de actori 1994. 
Acesta se poate vedea de la ora 19.00 pe pagina de facebook:  http://www.facebook.com/unatc.ilc    

Opera de stat din Berlin are in programul online de astazi  Carmen de Georges Bizet , in regia lui Martin Kusej, avandu-l drept dirijor pe  Daniel Barenboim

Distributie Anita Rachvelishvili, Michael Fabiano, Lucio Gallo, Christiane Karg.

Anita Rachvelishvili e o mezzo soprana din Georgia despre care se spune ca e cea mai buna interpreta a operelor lui Verdi din lume, acum o vom putea vedea in rolul principal Carmen, intr-o montare grandioasa.

Iata un fragment:

Puteti vedea spectacolul integral aici

Bayerishe Staatsoper, Opera din Munchen are in aceasta zi in program – Il trovatore (trubadurul), o opera in 4 acte de Giuseppe Verdi.

Dirijor: Paolo Carignani, Regia: Olivier Py , in rolul principal – Conte di Luna – este Alexey Markov, iar restul distributiei ii include pe Anja Harteros, Elena Manistina, Jonas Kaufmann, Kwangchul Youn, Golda Schultz, Francesco Petrozzi, Rafal Pawnuk, Joshua Stewart

Puteti vedea integral spectacolul aici https://operlive.de/trovatore/, mai jos un fragment.

Iar pentru un inceput de zi emotionant si motivational, o recomandare a unui dans contemporan care are putin sub 2 minute si a facut parte dintr-un show american de televiziune. Coregraful a dedicat aceasta piesa mamei sale care era bolnava de cancer la momentul respectiv (intre timp este vindecata). Coregrafia acestui moment pe o piesa de ColdPlay, Fix You, un moment despre empatie si a-l ajuta pe celalalt cand ii e greu a primit premiul Emmy.

Citește în continuare