Skip to content

Ce putem urmari azi in online: Tomas Ostermeier, Herbert von Karajan si Ballet Boyz

Selectia programului de astazi nu este foarte populara. Sunt spectacole sau concerte care au facut istorie in categoriile lor, dar cele mai multe dintre programele alese astazi vor fi indragite mai mult de “connoisseur”.

Va rugam insa sa-i dati o sansa si daca nu mergeti des la teatru sau la balet, la Opera sau in salile de concerte. Incercati sa priviti macar 15 minute. E accesul la o lume si la productii pentru care publicul de festivaluri se bate pentru bilete, iar organizatorii de festivaluri se lupta ani intregi pentru a avea asemenea productii in program.

Woyzeck in regia lui Tomas Ostermeier.

O poveste despre efectele dezumanizante ale armatei si meseriei de medic asupra unui tanar.

Potrivita cu vremurile pe care le traim, foarte greu de dus emotional, dar o montare spectaculoasa a lui Thomas Ostermeier, un regizor care a avut o influenta foarte puternica asupra teatrului mondial si care e directorul artistic al acestui teatru din Berlin, considerat cel mai cool teatru din lume, cu cele mai neconventionale montari. Puteti urmari spectacolul) care a deschis Festivalul de la Avignon in 2004) aici: Schaubühne am Lehniner Platz .

Sadler’s Well, unul dintre cele mai importante teatre destinate exclusiv dansului, a inceput sa puna online cateva dintre spectacolele sale.

Acum este disponbil pe pagina lor de facebook (pana vineri, 3 aprilie) spectacolul BalletBoyz – Deluxe. BalletBoyz este trupa de balerini care au facut parte din Royal National Ballet si care de 20 de ani reinventeaza si modernizeaza baletul clasic. Ei sunt cei care au facut filmul –balet Romeo & Juliet despre care am scris aici.   

„Deluxe” aduce in fata munca unora dintre cei mai inovatori coregrafi si compozitori: coregraful Xie Xin (TAO Dance Theatre) care are o lucrare pe muzica lui Jiang Shao-feng, in timp ce Maxine Doyle are o lucrare alaturi Cassie Kinoshi, multi premiat pentru compozitile sale de jazz.

Stim ca numele acestea nu va spun foarte multe, dar daca aveti incredere sa experimentati cateva minute din filmul de mai jos, va garantam ca e ceva ce nu vedeti pe scenele din Romania.

Facebook Premiere: BalletBoyz – Deluxe

Join us on World Theatre Day for the first in our series of Sadler's Wells Facebook Premieres: BalletBoyz's Deluxe – an evening of brand new dance works by choreographers Sarah Golding, Maxine Doyle and Xie Xin. We can't bring our wonderful dance community together physically, so let's come together virtually and from all over the world to watch, chat and be inspired by dance! Share your reactions to the works in the comments. We'll see you there! Running time: 1hr 30mins Available to watch for 7 days.

Publicată de Sadler's Wells pe Vineri, 27 martie 2020

Opera de stat Bavareza– “Lucia di Lammermoor”

Dirijor: Kirill Petrenko (care e si directorul muzical al acestei institutii, precum si dirijorul Filarmonicii din Berlin)

Regie: Barbara Wysocka

Distributie: Dalibor Jenis, Diana Damrau, Pavol Breslik, Emanuele D’Aguanno, Georg Zeppenfeld. Rachael Wilson, Dean Power

O puteti urmari aici.

Pentru cei care vor sa-si reaminteasca un moment important din istoria muzicii clasice, avem o recomandare care il are in prim plan pe  Herbert von Karajan, considerat unul dintre cei mai buni dirijori de Wagner din toate timpurile: “Das Rheingold”

Dirijor: Herbert von Karajan

Regie: Herbert von Karajan   (montarea are dinamica si ”forma” unui film)

Distributie: Thomas Stewart, Brigitte Fassbaender, Peter Schreier, Zoltán Kelemen, Jeannine Altmeyer, Gerhard Stolze. Gerd Nienstedt, Louis Hendrikx, Hermin Esser, Leif Roar, Birgit Finnilä, Eva Randová, Edda Moser, Liselotte Rebmann

Puteti urmari aceasta productie aici

Filarmonica din Berlin prezinta Simfonia nr 10 a lui Shostakovich , dirijor Mariss Jansons.

 Program:

Hector Berlioz
Le Carnaval romain, Ouverture caractéristique, op. 9

Henri Dutilleux
Tout un monde lointain…, concerto for cello and orchestra

Truls Mørk Cello

Johann Sebastian Bach
Suite for solo cello No. 2 in D minor, BWV 1008: Sarabande

Truls Mørk Cello

Dmitri Shostakovich
Symphony No. 10 in E minor, op. 93

Puteti urmari concertul aici

Citește în continuare