Skip to content

Kate Middleton si Printul William au vorbit prin videocall cu copiii ai caror parinti lucreaza in spitale

Miercuri, 8 aprilie 2020, Ducele si Ducesa de Cambridge au vorbit printr-un video call cu profesorii si elevii de la Casterton Primary Academy din Burnley, Lancashire. In scoala din nordul Angliei invata foarte multi copii ai caror parinti lucreaza la Burnley General Hospital, un spital in linia intai impotriva infectiei cu Covid-19. William si Kate le-au multumit profesorilor si i-au asigurat pe copii ca sunt alaturi de ei si familiile lor.

Ducele si Ducesa de Cambridge au transmis mesajul lor de solidaritate tuturor, inclusiv voluntarilor, si au stat de vorba cu un expert in sanatatea emotionala a copiilor, specialist care face parte din fundatia Place2Be, organizatie condusa de Ducesa

Printul William si Kate Middleton i-au ascultat pe profesori, specialisti, dar si pe copiii entuziasmati ca le pot arata poze cu parintii lor si multe dintre proiectele creative pregatite pentru Paste. Atmosfera a fost una relaxanta, insa in cadrul conferintei video Kate si William au aflat si provocarile cu care se confrunta personalul scolii si ce activitati demareaza pentru a-i ajuta pe localnici aflati in situatii grele.

De la inceputul pandemiei, Kate si William, alaturi de cei trei copii, s-au retras la resedinta lor din Norfolk, Anmer Hall, la 177 km nord de Londra

Ducele si Ducesa de Cambridge nu si-au intrerupt angajamentele regale, asa ca lucreaza de acasa si incearca sa fie in mijlocul evenimentelor, dar fara a se expune prea mult. Saptamana trecuta, cei doi au sunat personalul medical din linia intai pentru a-i incuraja, dar si pentru a afla de ce mai au nevoie.

Intr-un videoclip realizat la inceputul lunii, Printul George (6 ani), Printesa Charlotte (4 ani) si Printul Louis (2 ani) au fost si ei implicati in aceste demersuri

Cei trei copii au fost filmati cand aplaudau entuziasmati personalul medical si pe toti cei care ii ajuta pe pacienti sa se recupereze. Clipul a devenit viral foarte repede.

De-a lungul timpului, cuplul regal a condus si a sustinut numeroase organizatii si campanii caritabile

Inainte de a incepe universitatea, William si Kate au fost in Chile, in perioade diferite, pentru a sustine si ajuta prin voluntariat programe de mediu si proiecte destinate copiilor defavorizati. Dupa ce au devenit un cuplu, cei doi au pus bazele mai multor asociatii precum Royal Wedding Charity Fund, Place2Be, BeatBullying, Children in Crisis sau Prince’s Trust. Casa regala a declarat ca Ducesa de Cambridge se regaseste in acest tip de munca si reflecta interesul ei in arte si in a folosi creativitatea pentru a imbunatati vietile copiilor si tinerilor. 

William si Kate isi cresc copiii intr-un ritm normal, dar incearca totodata sa ii obisnuiasca cu expunerea publica

Kate a declarat deseori ca isi doreste sa le ofere celor mici o copilarie asemanatoare celei traite de ea, cu excursii in natura, intalniri cu bunicii, verii si prietenii de familie sau mici proiecte creative pe care sa le realizeze impreuna. Ducesa obisnuieste sa surprinda aceste momente in pozele pe care le mai posteaza uneori si pe retetelele de socializare. Odata cu retragerea Printului Harry si a lui Meghan Markle, Ducele si Ducesa de Cambridge vor avea si mai multe angajamente regale, asa ca isi pregatesc treptat copiii si pentru acest nou rol.

Citește în continuare