Skip to content

Cary Elwes si Robin Wright s-au reunit online pentru a anunta difuzarea filmului The Princess Bride pe Disney+

Cary Elwes si Robin Wright au anuntat difuzarea filmului clasic de fantezie din 1987 „The Princess Bride” incepand cu 1 mai, pe noul serviciu de streaming video Disney+, detinut de compania Walt Disney.

Cei doi au jucat impreuna in productia bazata pe romanul „The Princess Bride” al lui William Goldman si au facut anuntul printr-un video postat pe contul de Twitter al Disney, filmat din casele in care se afla in izolare.

Desi au trecut peste 30 de ani de cand au lucrat la fantezia regizata de Rob Reiner, Robin Wright si Cary Elwes par a fi mai apropiati ca niciodata, iar celebra lor chimie este inca intacta. Elwes, care a jucat in filmele „Glory, Hot Shots!” si „Cartea junglei”, a mentionat anterior ca ar fi pacat sa deterioreze productia „The Princess Bride” prin realizarea unui remake.

De-a lungul timpului, chiar daca nu a fost un succes de box office la lansarea din 1987, filmul regizat de Rob Reiner a devenit parte din peisajul cultural mondial, cu actori precum Cary Elwes, Robin Wright, Mandy Patinkin, Chris Sarandon si Wallace Shawn.

Filmul pastreaza in esenta stilul narativ al romanului, prezentand povestea ca o carte citita de un bunic (Peter Falk) nepotului sau bolnav (Fred Savage).

„The Princess Bride” spune povestea unui fermier pe nume Westley (Elwes) care trebuie sa-si salveze adevarata dragoste printesa Buttercup (Wright) de odiosul print Humperdinck (Chris Sarandon), intalnind pe drum numeroase obstacole, dusmani, dar si aliati de nadejde.

Robin Gayle Wright a obtinut un premiu Globul de Aur pentru rolul din „House of Cards”, un Premiu Satellite pentru activitatea din televiziune, si mai multe nominalizari la Premiile Emmy Primetime.

A lucrat ca model inca de la varsta de 14 ani, la Paris si in Japonia. Dupa terminarea liceului, s-a decis sa devina actrita si a primit un rol in telenovela „Santa Barbara” (1984) pentru care a fost nominalizata la Premiile Emmy Primetime.

In 1990 a jucat in productia „State of Grace”, unde l-a cunoscut pe actorul Sean Penn, cu care s-a casatorit devenint parintii a doi copii. Dupa o perioada de pauza, a revenit la Hollywood intr-unul din cele mai bune roluri ale carierei sale, uimind prin interpretarea Tarei in fimul The Playboys (1992), urmand apoi sa primeasca o nominalizare la Golden Globe Awars in 1994, pentru rolul din blockbuster-ul „Forrest Gump” cu Tom Hanks.

Wright a jucat rolul lui Claire Underwood in „House of Cards”, serialul dramatic-politic american creat de Beau Willimon si produs pentru Netflix , care i-a adus premiul Globul de Aur pentru Cea mai buna actrita intr-o serie TV – Drama, in 2013, devenind astfel prima actrita care a castigat un Glob de Aur pentru un serial original online.

Actrita a primit sase nominalizari la premiile Primetime Emmy la categoria „Outstanding Lead Actress” pentru House of Cards (una pentru fiecare sezon) si doua nominalizari la categoria „Outstanding Drama Series” in 2016 si 2017, ca producator.

Citește în continuare