Skip to content

Festivalul american dedicat lui Elvis Presley va fi transmis online.

Cea de-a 22-a editie a Tupelo Elvis Festival se va desfasura pentru prima data online, in perioada 3-7 iunie 2020.

Festivalul dedicat lui Elvis Presley, supranumit Regele Rock ‘n’ Roll se desfasoara in fiecare an in orasul lui natal, Tupelo din Mississippi. Reprezentantii evenimentului au anuntat miercuri ca se gandesc in primul rand la sanatatea si siguranta publicului, asa ca au decis sa mute festivalul in online. Astfel, festivalul dedicat lui Elvis va ajunge la fanii din intreaga lume.

Tupelo Elvis Festival include spectacole ale unor muzicieni locali, un concert gospel si un concurs tribut Elvis Presley cu o runda eliminatorie pentru competitia Ultimate Elvis Tribute Artist Contest sustinut in Memphis.

In 2019, pe langa spectacolele devenit deja traditie, festivalul a propus o expozitie de postere de film, o cursa de alergare de 5 kilometri si o parada a animalelor de companie.

Puteti urmari site-ul oficial Tupelo Elvis Festival si pagina de facebook dedicata evenimentului pentru a fi la curent cu noutatile legate de editia din acest an.

Elvis Presley s-a nascut in Tupelo pe 8 ianuarie 1935, a cantat in corul bisercii si a participat la concertele organizate in oras unde i-a ascultat pentru prima data pe cantaretii de blues care au avut o influenta uriasa asupra stilului sau. 

La varsta de 10 ani a urcat pentru prima data pe o scena tot in Tupelo in cadrul unui concurs de tinere talente, castigand locul 2. In 1948, Presley s-a mutat cu familia in Memphis, a lucrat in diverse locuri pentru a-si ajuta parintii si a urmat in paralel si liceul. Dupa absolvire a inregistrat primele demo-uri si dupa cativa ani a ajuns in studioul RCA din Nashville unde a inregistrat piesa “Heartbreak Hotel”, single-ul de succes care i-a adus primul disc de aur. 

In 2021 va fi lansat mult-asteptatul film despre anii de tinerete ai lui Elvis regizat de Baz Luhrmann. Rolul artistului va fi jucat de Austin Butler iar mama lui Presley va fi Maggie Gyllenhaal.

In vara anului trecut, la 42 de ani de la moartea starului american, Netflix si Sony Animation au anuntat ca vor produce un serial animat de actiune in care Elvis Presley va fi supererou.

“Agent King” este un serial animat pentru adulti, produs de John Eddie si Priscilla Presley, fosta sotie a artistului. Potrivit acesteia, Elvis a visat dintotdeauna sa fie un supererou care lupta pentru a salva lumea, iar noua productie  il va infatisa intr-un rol de spion, parte a unei organizatii guvernamentale.

Citește în continuare