Skip to content

Din 29 aprilie, Julie Andrews lanseaza o emisiune in online- Julie’s Library – impreuna cu fiica ei

Julie Andrews, actrita cunoscuta pentru rolurile din “Mary Poppins” si “The Princess Diaries” va lansa “Julie’s Library”, un show de familie, in care , impreuna cu fiica ei, va citi povestile preferate ale copiilor, mai vechi sau mai noi.

Emma Walton Hamilton, fiica lui Andrews, este scriitoare de carti pentru copii si a devenit cunoscuta publicului pentru serialul “A Very Fairy Princess”. Cand Julie Andrews si-a pierdut vocea ca urmare a unor noduli cancerigeni pe corzile vocale si nu a  mai putut canta, Emma a fost cea care a convins-o sa se indrepte catre scris.

Povestile si ideile pe care le vor impartasi pe Julie’s Library sunt gandite sa fie o resursa de incredere atat pentru invatare, cat si pentru distractie in aceasta perioada

Fiecare lectura va fi insotita de muzica pentru a oferi bucurie micutilor intre 4 si 10 ani. In fiecare editie, copiii vor avea posibilitatea sa aleaga anumite cuvinte pe care sa le regaseasca in conversatiile dintre Julie Andrews si prietenii ei celebri, pentru imbogatirea vocabularului.

Data oficiala de lansare a podcast-ului este 29 aprilie, dar exista deja o previzualizare a emisiunii pe site-ul oficial al acestuia, pe care o puteti vedea aici

Episoadele sunt programate in fiecare miercuri, online, pe Apple Podcasts, Spotify si pe site-ul Julie’s Library, aici

Ca urmare a unor noduli aparuti pe corzile vocale, Julie Andrews si-a perdut capacitatea de a canta si, dupa o lunga depresie, gratie fiicei sale a revenit in viata publica in calitate de scriitoare

A publicat peste 30 de carti pentru copoii, dar si doua carti autobiografice, una pentru partea de tinerete, o a doua despre reinventarea carierei sale. Intre timp, poate fi ascultata ca voce pentru personaje animate – Karathen, din “Aquaman” si in alte blockbustere animate precum “Shrek” si “Despicable Me”. A mai aparut pe ecran in comedia “Tooth Fairy”, alaturi de Dwayne Johnson, in 2010.

Fanii povestilor citite de Julie si fiica ei pot urmari noutatile pe conturile de FacebookInstagram si Twitter.

Julie Andrews s-a nascut pe 1 octombrie 1935 si este cunoscuta mai ales pentru aparitiile sale in filmele ”Sunetul muzicii/The Sound of Music” (1965), ”Mary Poppins” (1964) si ”Victor Victoria” (1982) cu care a castigat 3 Globuri de Aur

Pentru rolul din “Mary Poppins” a fost recompensata cu un premiu Oscar. A debutat la varsta de 12 ani, de la Hippodrome Theatre din West End-ul Londrei si apoi pe Broadway. Prima sa aparitie in “The Boy Friend”, care s-a bucurat de 485 de reprezentatii, a adus-o in fata criticii care a numit-o un adevarat fenomen.

In 1956 spectacolul “My Fair Lady” a avut premiera mondiala, iar Julie Andrews o interpreta pe Eliza Doolittle, alaturi de Rex Harrison. Desi s-a bucurat de un mare succes, pentru varianta ecranizata a acestuia a fost distribuita Audrey Hepburn, deoarece Andrews nu avea niciun fel de experienta in film. La cateva luni, Walt Disney a contactat-o si ii propunea sa joace in “Mary Poppins”. Acel moment a reprezentat debutul ei in cinematografie. Pentru ca la momentul propunerii era inarcinata cu Emma si nu voia a paraseasca Anglia, Walt Disney i-a oferit un job si sotului sau, care in cele din urma a facut costumele pentru filmul Mary Poppins.

In 1965, la decernarea premiilor Oscar, “My Fair Lady” a castigat 8 premii, mai putin Cel pentru cea mai buna actrita care i-a revenit Juliei Andrews pentru rolul din “Marry Poppins”.

Citește în continuare