Skip to content

Alanis Morissette combate depresia prin noua melodie „Diagnostic”

Alanis Morissette a lansat o noua piesa preluata de pe viitorul album „Such Pretty Forks in the Road”, intitulata „Diagnostic”, o balada pentru pian, scrisa impreuna cu Michael Farrell si produsa de catre Alex Hope, care vorbeste prin simplitate despre provocarile si cicatricile depresiei si al altor forme de tulburari psihice.

Lansate anterior, melodiile „Reasons I Drink” si „Smiling” fac parte de pe albumul „Such Pretty Forks in the Road” programat sa apara pe 1 mai, dar care a fost amanat spre finalul anului.

Piesa „Smiling” a fost scrisa pentru muzicalul de pe Broadway „Jagged Little Pill”, scris de Diablo Cody, castigatoare a premiului Oscar pentru Cel mai bun scenariu orginial, si inspirat de albumul clasic al lui Morissette cu acelasi nume, din 1995, care a avut debutul la teatrul Broadhurst din New York in decembrie anul trecut.

Pentru a promova noul material discografic, precum si pentru a sarbatori 25 de ani de la aparitia albumului „Jagged Little Pill”, Morissette urmeaza sa plece intr-un turneu mondial impreuna cu Liz Phair si trupa Garbage. Turneul european va incepe pe 23 septembrie la Copenhaga, datele turneului putand suferi modificari. 

Cunoscuta pentru versurile sale brutal de sincere, Morissette, castigatoare a sapte premii Grammy implinise 21 de ani cand a fost lansat albumul „Jagged Little Pill” si timp de 18 luni a fost in turneu pentru promovarea acestuia.

Apoi a calatorit in India, unde a practicat yoga. Artista a continuat sa vanda peste 60 de milioane de albume in toata lumea, dar a suferit de depresie si diverse tulburari alimentare dupa varsta de 20 de ani.

Considerand ca multe femei nu primesc suficient suport emotional dupa nastere, Morissette se numara printre celebritatile care au vorbit deschis despre batalia personala cu depresia postnatala timp de aproape zece ani.

Cantareata, care a vandut peste 75 de milioane de albume in intreaga lume, sustine ca indiferent in ce stare se afla emotional, este multumita ca poate sa scrie.

Artista a dezvaluit intr-un interviu pentru CBS This Morning ca s-a luptat cu depresia dupa nasterea fiului ei Winter la inceputul anului 2019, cat si dupa nasterile copiilor ei Ever si Onyx, in 2010 si, respectiv, in 2016. De fiecare data, artista a reusit sa scape de depresia postnatala cu ajutorul terapiei, sportului, scriind muzica si luand un tratament medicamentos si homeopat.

Printre vedetele care s-au luptat cu depresia se numara Lady Gaga, artista sufera de o boala autoimuna, fibromialgia, despre care povesteste in filmul documentar „Gaga: Five Foot Two” si tanara artista Billie Eilish, care a doborat recorduri la Premiile Grammy 2020, bucurandu-se de succes inca de la varsta de 14 ani, dar care a avut neplaceri provocate de gandurile sinucigase si starile depresive, necrezand ca va implini 17 ani.

Faimoasa Adele s-a confruntat cu atacuri de panica si stari de anxietate inaintea concertelor, cantareata Miley Cyrus a suferit de depresie la doar 23 de ani, iar Demi Lovato a sustinut ca s-a luptat cu o tulburare bipolara cativa ani la rand. 

Citește în continuare