Skip to content

Cele mai bune filme regizate de Ken Loach se pot vedea gratuit pe YouTube

Filmele regizorului britanic, cunoscut pentru stilul realist – social si politica socialista, vor putea fi vazute pe canalul omonim de pe You Tube.

Acesta ofera acces la filmele sale majore timpurii, inclusiv “Cathy Come Home”, un documentar al BBC din 1966, care spune povestea un cuplu tanar care se confrunta cu saracia, somajul si problema locuintei.

Un alt film al lui disponibil, care respecta intocmai abordarea sa,“Up To Junction” (The Wednesday Play), care a avut premiera in 1965 pe BBC, il puteti vedea aici:

De asemenea, “Kes” (1969) care se afla acum pe locul 7 in Lista Institutului de Film Britanic din Top 10 filme britanice, poate fi vazut pe You Tube.


You Tube adauga in colectia sa inteligenta de filme gratuite si pe cele ale regizorului

Noua colectie a lui Loach nu dezamageste, iar cinefilii nu vor rata cele mai recente productii ale acestuia. De la “Hidden Agenda” (1990), care este un thriller politic, care a castigat premiul juriului la Festivalul de Film de la Cannes, la “Riff – Raff” (1991), castigator al premiului Fipresci, in cadrul aceluiasi festival, care aduce in discutie situatia clasei muncitoare din Marea Britanie, pana la “Ae Fond Kiss / Just A Kiss” (2004), care prezinta relatia din Glasgow, dintre un tanar pakistanez cu o femeie caucaziana.

Kennes Charles Loach s-a nascut in 1936 si este un regizor englez de televiziune si film independent

Este cunoscut pentru stilul sau de regie sociala critica ai pentru idealurile sale socialiste, care sunt evidente in tratarea cinematografica a problemelor sociale precum saracia, persoanele fara adapost si drepturile muncii. A fost premiat cu Palme D’Or in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes pentru “The Wind That Shakes the Barley” (2006) si “I, Daniel Blake” (2016).

Citește în continuare