Skip to content

Facebook ii va sarbatori pe absolventii americani. In deschidere vor vorbi Oprah, Jennifer Garner si Awkwafina.

Sistemul de educatie se afla in acest moment intr-o continua schimbare la nivel global, insa platformele de socializare vin in sprijinul absolventilor care, din pacate, in acest an nu vor mai putea sarbatori cu fast incheierea ciclurilor de studiu. In acest sens Facebook si Instagram au anuntat un eveniment online in cinstea acestora la care vor fi prezente mai multe celebritati.

Evenimentul va fi transmis live si va include un discurs sutinut de Oprah Winfrey

Programat pe data de 15 mai la ora 21.00, ora Romaniei, „#Graduation2020: Facebook and Instagram Celebrate the Class of 2020” va include discursuri care vor fi sustinute de actritele Jennifer Garner si Awkwafina, de cantaretul Lil Nas X si de gimnasta Simone Biles, iar reprezentantii Facebook au anuntat ca alti invitati vor fi anuntati curand.

Parti ale evenimentului vor fi transmise si pe Instagram si conturile individuale ale celebritatilor care vor participa. Facebook a precizat si faptul ca in timpul streaming-ului vor fi mentionate numele liceelor si colegiilor din fiecare stat, fotografii si inregistrari video ale promotiei din acest an si mesaje din partea directorilor si decanilor.

„Absolvirea este o realizare extraordinara si merita o pauza pentru a o sarbatori chiar si in aceste conditii”, a spus Marne Levine, vicepresedinte Facebook.

La pol opus, in Romania, desi cursurile sunt sustinute in mediul online, nu s-a discutat despre festivitatile de la finalul anului

Seful statului a anuntat in urma cu 2 zile faptul ca studentii participanti la cursurile universitare si postuniversitare nu vor reveni pe bancile facultatilor pana in luna octombrie, regula fiind aplicabila si pentru gradinite, scoli si licee, pentru luna septembrie. Singurii care vor putea reveni la scoala, la jumatatea lunii iunie fiind cei din an terminal clasa a VIII-a si a XII-a, care se vor pregati timp de 2 saptamani pentru examenele finale, respectand regulile de distantare, prezenta nefiind insa obligatorie.

Klaus Iohannis a mai precizat in cadrul conferintei de presa de acum 2 zile ca sunt deja discutii pentru rezolvarea problemelor care vizeaza copiii din zona rurala si care nu au acces la internet si device-uri la care sa se poata conecta pentru a participa la cursurile online. Din pacate insa nimeni nu s-a gandit inca la festivitatile de la finalul acestui an, in special pentru cei care se afla in anii terminali.

Citește în continuare