Skip to content

Festivalul Glastonbury realizat din piese Lego a fost urmarit online de milioane de oameni

Festivalul Glastonbury care trebuia sa aiba loc in aceasta vara intre 24 -28 iunie, a fost anulat. Printre artisitii care urmau sa cante in acest an, cu ocazia celei de-a 50-a aniversari, se numarau Paul McCartney, Taylor Swift si Kendrick Lamar.

Pentru ca in astfel de situatii oamenii devin creativi, doi fani Lego si ai festivalului, colocatari, Jonathan Oakes si Adam Hardman au recreat, in spatele casei, celebra scena Pyramid si au adus virtual in fata oamenilor concerte sustinute de-a lungul timpului. Acestia au folosit caramizi din plastic, figurine, lumini si o masina de fum.

Killers, the Arctic Monkeys, Coldplay, Dolly Parton si the Chemical Brothers s-au aflat printre cei care au putut fi vazuti, iar Adam Hardman a spus ca videoclipurile difuzate au avut aproape 3 milioane de vizualizari pe Facebook

El spera ca acest lucru sa ii faca sa zambeasca pe cei aflati in izolare la domiciliu, pentru ca ei s-au etichetat in grupurile de prieteni si au afirmat ca “acesta este felul prin care vom fi aproape in acest an, intr-un festival”. In acest mod acestia au putut sta impreuna si au urmarit, prin live streaming, formatii pe care nu le vazusera inainte.

Cei doi au in plan sa mai refaca un astel de concert din Liv Aid, pentru a strange bani pentru The Adam Lewis Effect Foundation.

Aici puteti vedea concertul the Chemical Brother din timpul festivalului

Festivalul Glastonbury este un festival de 5 zile de arte si spectacole contemporane care are loc in Pilton, Somerset, din Anglia

Este cel mai mare festival in aer liber din lume, care gazduieste pe langa muzica, dans, comedie, teatru, circ, cabaret si alte arte si la care participa peste 200.000 de persoane anual.

Michael Eavis (84 ani) a fost gazda primei editii a festivalului, in 1970. Acesta a fost numit la vremea respective Pilton Festival dupa vizionarea unui concert Led Zeppelin la Bath Festival of Blues and Progressive Music, in vara acelui an. Din 1970 pana in 1980 festivalul s-a tinut in fiecare an.

De-a lungul timpului festivalul a reunit trupe si artisti renumiti, dintre care amintim: The Who,  David Bowie, Mighty Baby, Traffic, Fairport Convention, Oasis, Pulp, PJ Harvey, Jeff Buckley, Jamiroquai, The Cure, Masive Attack, Muse, Rod Stewart sau Sir Paul McCartney.


Intre 1914 si 1926, o serie de concerte, discutii si recitaluri denumite Festivalurile Glastonbury au fost fost reunite in cadrul unei Scolii de vara din Glastonbury, organizata de compozitorul clasic Rutland Boughton (1878–1960). Aceasta a atras publicul boem prin standardele impuse. Au fost prezentate lucrari ale compozitorilor de atunci, sponsorizati de fratii Clark (cunoscuti ca firma Clarks, producatoare si vanzatoare de incaltaminte fondata in 1825 din Somerset), si o gama larga de lucrari traditionale de la “Evryman” (“The Summoning of Everyman” este o piesa despre moralitate din secolul 15, un gen de divertisment teatral medieval, timpuriu) pana la piesa lui James Shirley, “Cupid and Death”.

Citește în continuare