Skip to content

Metallica si-a surprins fanii cu o versiune noua a cantecului „Blackened”, inregistrat in izolare

Clipul cu versiunea simplificata a cantecului clasic „Blackened” a fost postat pe canalul de YouTube al trupei dezvaluind astfel fanilor la ce au lucrat de acasa in ultima perioada.

Piesa face parte de pe albumul „…And Justice for All”, cel de-al patrulea material de studio al formatiei americane de heavy metal, lansat pe 25 august 1988 si nominalizat la premiile Grammy, pierzand in fata lui Jethro Tull. Trupa, al carui plan de a coordona cinci festivaluri de muzica in aceasta vara a fost anulat datorita pandemiei, a redenumit piesa „Blackened 2000”.

Ca sa-si inveseleasca fanii, James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett si Robert Trujillo au lansat o serie de concerte online, saptamanal, intitulata „Metallica Mondays”, si au promis sa o actualizeze cu o interpretare live in fiecare luni.

In timpul unei discutii pe Twitter cu Marc Benioff, CEO-ul de la Salesforce, tobosarul formatiei Metallica, Lars Ulrich, a vorbit despre posibilitatea ca grupul sa compuna un nou album in timp ce sunt in izolare, iar intr-o discutie cu cei de la Rolling Stone a mentionat ca-si petrece timpul ascultand Fiona Apple, EOB si Rage Against the Machine.

Hit-ul „One” i-a adus formatiei primul premiu Grammy in anul 1990 si face parte de pe acelasi material discografic, „…And Justice for All” – primul album de underground metal de succes din Statele Unite, care a ajuns pe locul 6 in topul Billboard 200,

Scrisa de James Hetfield si Lars Ulrich, „One” este o melodie anti-razboi care infatiseaza un soldat ranit grav din Primul Razboi Mondial. Regizat de Michael Salomon, acesta a fost primul videoclip al trupei si a fost lansat pe canalul MTV in ianuarie 1989.

Fundatia trupei Metallica, „All Within My Hands”, a donat 350.000$ organizatiilor care lucreaza in sprijinul celor afectati de coronavirus.

Trupa Metallica este cunoscuta pentru faptul ca se implica in actiuni caritabile. Dupa cel de-al patrulea concert sustinut in Romania anul trecut la Arena Nationala din Bucuresti, din cadrul turneului Worldwires, membrii trupei s-au alaturat initiativei #NoiFacemUnSpital si au donat 250.000 de euro Asociatiei Daruieste Viata, pentru construirea primului Spital de Oncologie si Radioterapie pedriatica din tara.

Citește în continuare