Skip to content

Noul film al lui Spike Lee, „Da 5 Bloods”, va fi lansat pe 12 iunie pe Netflix. Chadwick Boseman, Jean Reno sunt in distributie

Dupa succesul filmului „BlacKkKlansman”, castigator al premiului Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, Spike Lee revine cu o noua productie, „Da 5 Bloods”. Productia va putea fi vazuta pe Netflix si ii are in rolurile principale pe Chadwick Boseman, Jean Reno, Delroy Lindo, Jonathan Majors si Paul Walter Hauser.

Drama de razboi spune povestea a patru veterani afro-americani care se intorc in Vietnam in cautarea ramasitelor fostului lor comandant (interpretat de Boseman) si a unei comori ascunse. Acestia se vor lupta cu fortele naturii si ale omului, in timp ce se confrunta si cu distrugerile inca prezente dupa razboi.  

Lee a regizat si a scris scenariul impreuna cu Danny Bilson, Paul DeMeo, Matt Billingsly si Kevin Willmott, acesta din urma a scris cu Lee si Charlie Wachtel scenariul premiat la Oscar pentru productia „BlacKkKlansman”.

„Da 5 Bloods” a fost produs de Lloyd Levin, Beatriz Levin, Jon Kilik si Lee, iar din distributie mai fac parte Clarke Peters, Isiah Whitlock Jr, Norm Lewis, Mélanie Thierry si Jasper Pääkkönen.

Filmul marcheaza cea de-a patra colaborare a lui Spike Lee cu Netflix. Acesta a scris si regizat cele doua sezoane ale seriei „She’s gotta have it” si este regizorul one-man show-ului „Rodney King”, al lui Roger Guenveur Smith. De asemenea, Lee a produs si drama „See You Yesterday”, in care doi adolescenti geniali se duc intr-o serie de calatorii periculoase in trecut, dupa un eveniment tragic care le-a marcat existenta.

Regizorul a postat pe Instagram un scurtmetraj cu scene din New York din timpul pandemiei de coronavirus si l-a descris ca fiind o scrisoare de dragoste pentru metropola si locuitorii ei.

Celebra melodie „New York, New York” a lui Frank Sinatra se poate asculta pe fundalul filmului care prezinta imagini cu strazile goale ale orasului si reperele faimoase ale acestuia, inclusiv statii de metrou, teatrul Broadway, stadionul Yankee, podul Brooklyn, faimosul bulevard Wall Street si cadre cu personalul medical din spitale. Lee a primit permisiunea sa foloseasca cantecul de la fiica artistului, Tina Sinatra, si Sony/ATV Music Publishing.

Citește în continuare