Skip to content

Bob Dylan lanseaza o noua piesa „False Prophet” si anunta un nou album intitulat „Rough and Rowdy Ways”

Cantaretul american a anuntat lansarea albumului „Rough And Rowdy Ways”, care va fi disponibil incepand cu 19 iunie si care contine 10 piese originale, printre care single-urile lansate anterior „Murder Most Foul” si „I Contain Multitudes”.

Balada enigmatica „Murder Most Foul” dureaza aproape 17 minute si face referire la asasinarea celui de-al 35-lea Presedinte american, John F.Kennedy, pe cand „I Contain Multitudes” este o melodie in care Dylan se compara cu Anne Frank si Indiana Jones, iar titlul este un vers din cunoscuta poezie „Song of Myself” de Walt Whitman.

Cu ocazia anuntului publicat pe Instagram, Bob Dylan a prezentat si single-ul intitulat „False Prophet”, cu accente blues care dureaza sase minute si va face parte de pe noul material discografic disponibil pentru precomanda.

„Rough and Rowdy Ways” este al 39-lea album de studio al legendarului cantaret in cei 57 de ani de cariera, dupa „Tempest” lansat in 2012. Timp de 8 ani Dylan a lansat albume de cover-uri, printre care ultimul material „Triplicate” din 2017, care contine versiuni ale unor piese lansate anterior de celebrul muzician.

Recent, un manuscris cu versurile faimoasei melodii „The Times They Are A-Changin” scris de Bob Dylan a fost scos la vanzare cu un pret de pornire de 2,2 milioane de dolari.

Pe langa acesta, au mai fost scoase spre vanzare la licitatia organizata de compania Moments in Time si versurile scrise de mana pentru inca doua piese ale artistului: „Subterranian Homesick Blues” cu pretul de pornire de la 1,2 milioane de dolari si versurile melodiei „Lay, Lady, Lay” cu pretul solicitat de 650.000 de dolari.

Casa de licitatii Sotheby’s a scos spre vanzare in anul 2014 o pagina cu versurile melodiei „Like a Rolling Stone”, apartinand lui Bob Dylan, care a fost achizitionata pentru suma spectaculoasa de 2 milioane de dolari.

Bob Dylan este primul muzician din istorie distins cu premiul Nobel pentru Literatura in 2016, iar poeziile sale au fost publicate si in Romania, in colectia intituala „Bob Dylan. Suflare in vant. 100 de poeme traduse de Mircea Cartarescu”, la editura Humanitas.

De-a lungul carierei sale, artistul a obtinut numeroase trofee printre care 11 premii Grammy, un Oscar si un Glob de Aur.In anul 2012, presedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate.

Citește în continuare