Skip to content

Seria TV „Girl with the dragon tattoo” bazata pe personajul Lisbeth Salander este in lucru la Amazon

Amazon dezvolta o noua serie TV centrata in jurul personajului feminin iconic, Lisbeth Salander, al scriitorului suedez Stieg Larsson. Lisbeth nu va fi creionata dupa cartile autorului, ci va fi prezentata in situatii si povesti noi.

Proiectul va fi o coproductie intre Amazon Studios si Left Bank Pictures, in asociere cu Sony Pictures Television. Andy Harries, fondatorul si CEO-ul Left Bank Pictures, va fi producatorul executiv impreuna cu Rob Bullock.

Momentan, nu se cunosc detalii despre cine va scrie noua serie „Girl With the Dragon Tattoo” sau despre cine va interpreta rolul actritei principale.

Lisbeth Salander este personajul principal din seria premiata a lui Larsson, Millennium. Salander a aparut pentru prima data in romanul „The Girl with the Dragon Tattoo” in 2005 si a reaparut in continuarile acestuia: „The Girl Who Played with Fire” (2006), „The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest” (2007), „The Girl in the Spider’s Web” (2015), ‚The Girl Who Takes an Eye for an Eye” (2017) si „The Girl Who Lived Twice” (2019).

Romanele lui Larsson, toate publicate dupa moartea sa din 2004, au avut un succes rasunator, fiind vandute in peste 100 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Personajul mult indragit Lisbeth Salander a fost portretizat ca adult de actrita suedeza Noomi Rapace in cele trei lungmetraje: „The Girl with the Dragon Tattoo”, „The Girl Who Played with Fire” si „The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest”, care a fost nominalizata in 2011 la premiile BAFTA pentru cea mai buna actrita pentru interpretarea din prima ecranizare.

Actrita si balerina Tehilla Blad a jucat rolul lui Salander ca si copil in trilogia filmului suedez bazat pe primele trei carti.

Salander a fost interpretata si de Rooney Mara in adaptarea americana a thrillerului psihologic din 2011 „The Girl With the Dragon Tattoo” si de Claire Foy in cea mai recenta productie bazata pe romanul „The Girl in Spider’s Web”.

„The Girl With the Dragon Tattoo” este cel mai recent proiect al studiourilor Amazon bazat pe carti cunoscute, dupa seriile Jack Ryan si Harry Bosch, si au in plan o ecranizare dupa romanele lui James Patterson.

Citește în continuare