Skip to content

Iron Maiden, Kiss si System Of A Down vor fi vedetele festivalului Download care se va desfasura online peste doua saptamani

Dupa anularea festivalului Download din acest an, un eveniment de muzica rock/metal care are loc anual in Donington Park, langa Leicestershire, in Marea Britanie si dureaza trei zile, organizatorii pregatesc o editie online care va cuprinde filmari si concerte in exclusivitate, cat si continut interactiv.

Filmarile vor fi transmise prin intermediul canalelor sociale ale festivalului, in perioada 12-14 iunie 2020.

Intr-un comunicat de presa, organizatorii au declarat ca weekendul va fi impartit in doua, transmisiile din timpul zilei, prin care vor sarbatori spiritul festivalului Download si a comunitatii sale, iar seara va aduce 2-3 ore de muzica rock si heavy metal.

Vineri seara fanii muzicii rock vor putea urmari momente din cadrul concertului formatiei Kiss din 2015, iar sambata vor putea vedea fragmente nostalgice din timpul turneului Legacy Of The Beast a legendarei trupe britanice Iron Maiden.

Duminica vor fi redate diverse materiale din timpul concertelor formatiei heavy metal System of a Down din anii 2005, 2011 si 2017.

De asemenea, pe canalul de YouTube Download TV vor fi publicate si filmari muzicale cu trupele Korn, Deftones, Babymetal, Frank Carter&The Rattlesnakes, Creeper, The Offspring, Funeral For A Friend, The Darkness, Bowling For Soup si altele.

Printre evenimentele interactive se numara Q&A-uri cu artisti in direct, interpretari din locuintele muzicienilor aflati in izolare, tutoriale muzicale si sesiuni de mindfulness.

Organizatorii festivalului ii indeamna pe fani sa-si amplaseze corturi in gradina, sa poarte articole cu inscriptia Download, sa se imbrace ca eroul preferat si sa trimita fotografii si clipuri, weekendul fiind despre comunitatea Download, si le aminteste in acelasi timp sa ramana in siguranta acasa.

Prima editie s-a desfasurat in anul 2003, intre 31 mai si 1 iunie, pe doua scene, avandu-i printre participanti pe Iron Maiden, Audioslave, Deftones, Evanescence, The Darkness, Murderdolls si Apocalyptica.

Festivalul din Donington Park este cel mai popular eveniment britanic de rock si heavy meal si a gazduit trupe legendare precum Black Sabbath, Slipknot, Metallica, Korn, Soundgarden, Motörhead, Aerosmith, AC / DC, Def Leppard, Kiss, ZZ Top, Whitesnake, Thin Lizzy, Faith No More si Guns N ‘Roses.

Britanicii de la Def Leppard au fost cap de afis la editia epica de anul trecut a festivalului si au interpretat piese de pe albumul de succes „Hysteria” si multe alte cantece.

Printre trupele rock legendare care au facut spectacol pe scena principala Download in 2019 au fost Tool – care detine mai multe premii Grammy si Slipknot – cea mai buna formatie live mondiala.

Simple Creatures au cantat pentru prima data intr-un festival in Marea Britanie, iar pe cele patru scene amenajate au urcat peste 100 de trupe de pe tot globul, printre care si Dream Theater, Whitesnake, Trivium, Slash si titanii death metal din Suedia, Amon Amarth.

Pentru prima data in cadrul festivalului, participantii au putut lua o pauza pentru a se relaxa cu sesiuni de mindfulness, ca parte a programului „Mind The Dog” din The Doghouse.

Citește în continuare