Skip to content

TIFF 2020 are loc intre 31 iulie si 9 august. S-au pus biletele in vanzare

Cea de-a 19-a editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc intre  31 iulie si 9 august 2020 si propune o editie de vara cu multe proiectii in aer liber, atmosfera de vacanta si un program adaptat contextului. Atat deschiderea oficiala, cat si gala de inchidere vor avea loc in Piata Unirii din Cluj-Napoca, in inima orasului.

Proiectiile in aer liber vor fi organizate in spatii clar delimitate, iar scaunele vor fi pozitionate la distanta unele de altele. Accesul se va face prin culoare care sa permita triajul. Spectatorii se vor bucura de seri cu filme in Piata Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bontida sau in curtea Institutului Francez.

Proiectiile de interior vor fi planificate dupa ce autoritatile vor adopta masurile care se impun in cazul salilor de cinema, directia urmata de majoritatea tarilor europene fiind de a permite ocuparea spatiilor in proportie de pana la 50% din capacitate.

 Forme adaptate contextului vor primi si cateva dintre proiectele TIFF: Transilvania Pitch Stop, programul dedicat industriei de film, va avea loc atat online, cat si offline, iar Let’s Go Digital!, atelierul de film pentru liceeni, se va desfasura exclusiv online. Abonamentele TIFF au fost repuse in vanzare. Posesorii celor trei tipuri de carduri TIFF – X-Card, SuperCard si Iron Card – au 48 de ore la dispozitie pentru a-si procura in avans bilete la orice film sau eveniment special din program. Totodata, cardurile ofera acces la un numar de proiectii si evenimente speciale. Abonamentele pot fi achizitionate pe tiff.eventbook.ro si, in curand, pe aplicatia oficiala TIFF 2020. Cei care si-au pastrat abonamentele cumparate la inceputul anului le pot folosi pentru noile date.

Citește în continuare