Skip to content

Jurjak a lansat melodia „Jocuri de noroc”, care va fi inclusa pe al treilea album al sau

Prin noua piesa intitulata „Jocuri de noroc”, cu nuante de blues si jazz, muzicianul Jurjak isi doreste sa transmita un mesaj clar despre noroc. Acesta considera ca norocul si-l poate face fiecare sau, pur si simplu, se intampla.

Jurjak, sau George Petrosel pe numele sau adevarat, pune ca nu se stie niciodata cand se poate schimba viata, cu putin noroc la momentul oportun, sau cum se poate castiga la jocuri de noroc precum carti sau ruleta, asa cum demonstreaza si videoclipul piesei.

Cantecul „Jocuri de noroc” ne indeamna sa nu lasam norocul sa treaca pe langa noi si va face parte de pe al treilea material discografic, pe care Jurjak trebuia sa il lanseze pe 6 mai, in club Expirat din Bucuresti.

Prima strofa a cantecului este o adaptare dupa Tudor Arghezi, iar muzica si celelalte versuri sunt realizate de George Petrosel. De asemenea, artistul s-a ocupat si de montajul si regia videoclipului, care a fost produs de Stay Sharp Production.

Nu este prima data cand artistul foloseste versuri ale celebrilor poeti romani in piesele sale. Cantecul „Timp de iubit” este o combinatie de beat-uri electronice, cu influente folclorice si aroma de blues, pe versurile adaptate ale poetului Vasile Alecsandri.

La inceputul acestui an, Jurjak a lansat „Inima de piatra”, care anunta noul album al artistului, iar in aprilie a aparut melodia „Timpul”.

 „Inima de piatra” este primul single extras de pe albumul de studio „Hotii de vise”. Cantecul scris de Harry Negrin a fost interpretat pentru prima oara de Corina Chiriac sub un alt titlu, „Inima, nu fi de piatra”, si inclus pe albumul ei de debut, „Valurile Dunarii” (1971).

„Timpul” este o piesa cu influente trip hop si este pentru prima data cand muzicianul abordeaza din punct de vedere vocal un stil rap. Atat piesa cat si videoclipul sunt realizate in izolare.

Absolvent de Drept, George Petrosel (Jurjak) si-a dat seama ca nu poate practica aceasta profesie pentru ca nu i se potriveste si, descoperindu-si partea creativa dupa o calatorie in America, s-a inscris la Facultatea de Arte, specializarea regie de film si televiziune. A scris peste 60 de poezii, cu versuri vizuale, ca niste tablouri in cuvinte.

George Petrosel este fiul lui Edi Petrosel, tobosarul trupei Holograf, si si-a dezvoltat pasiunea pentru muzica incepand cu anul 2005, cand a cantat la tobe alaturi de K-Gula si Confusion, prima trupa de hip-hop live din Romania.

In noiembrie 2016 si-a lansat primul album „Lemon Blues”, cu influente blues, electro, psihedelic si rock. Albumul a fost prezentat live alaturi de Daniel Olteanu – tobe (mix si master), Narcis Axinte – bass, Dan Minel Stoica – chitara, George Petrosel – voce si chitara.

Al doilea album semnat Jurjak lansat in octombrie 2018, „Blues Berry”, contine piesa „Imnul Minerilor”, nominalizata la premiile Gopo pentru coloana sonora a filmului documentar „Planeta Petrila”.

„Imnul Minerilor” este o melodie ideala de cantat intr-un bar de jazz, are influente hard rock si un vibe instrumental american. Protagonistii videoclipului sunt chiar minerii din Petrila, obositi, manjiti pe fata cu carbune si echipati corespunzator meseriei lor.

Citește în continuare