Skip to content

Galerie foto. Caii preferati ai Reginei Elizabeta.

Caii au fost si raman una dintre marile pasiuni ale Reginei Elizabeta a II-a. Din cei aproape 70 de ani in care a stat pe tronul monarhiei britanice exista numeroase fotografii iconice cu Regina calarind sau fiind prezenta in Boxa Regala la cursele de cai din Regatul Unit. 

Cea mai recenta fotografie cu Regina Elizabeta calarind a aparut pe 30 mai cand a iesit la plimbare cu Balmoral Fern, un ponei de 14 ani din Grajdurile Castelului Balmoral, unde monarhul se afla in izolare sociala.

Pasiunea Reginei pentru cai si implicarea in achizitii, vanzare si in pariurile sportive au ajutat la mentinerea acestor traditii in Marea Britanie, la dezvoltarea si ingrijirea cabalinelor ca animale pretioase.

In prezent, Terry Pendry este ingrijitorul-sef al cailor Regali iar John Warren este managerul de curse al Reginei. Pe langa ei, monarhul are alti zeci de prieteni in fiecare regiune a tarii care o sfatuiesc in legatura cu investitiile in pariurile sportive de la cursele de cai si in achizitiile personale.

Intr-un interviu acordat revistei Horse & Hound, Regina Elizabeta a dezvaluit care sunt cabalinele sale preferate, atat pentru calarie cat si pentru cursele de cai unde. Pendry a descris-o pe Regina ca fiind „un munte de cunostinte in orice tine de cabaline, ca o enciclopedie vie.”

Mai jos va prezentam o galerie foto cu caii preferati ai Reginei urmata de caii de curse care i-au adus noroc de-a lungul timpului.

Betsy este o iapa de culoare neagra pe care Regina a calarit-o in anii ’60. Era un animal cu o personalitate puternica si plina de viata, a fost printre cele mai iubite de monarhul britanic.

Burmese a fost unul dintre cei mai cunoscuti cai din grajdurile Regale. A fost un cadou primit de Regina in 1969 de la The Royal Canadian Mounted Police. L-a indragit atat de tare incat il calarea in cadrul ceremoniei anuale „Trooping the colour”. A pastrat traditia pana in 1986 cand a inceput sa mearga la parada in trasura.

Doublet este calul care a ajutat-o pe Printesa Anne, unica fiica a monarhului, sa castige Campionatele de Intreceri Europene de la Burghley in 1971. Pendry, ingrijitorul-sef al cailor Regali a declarat ca „Regina a crescut atat calaretul cat si calul.”

Columbus a apartinut tot Printesei Anne care a incercat sa concureze de cateva ori calare pe el insa i s-a parut prea puternic si prea greu de controlat. A fost preferatul Capitanului Mark Phillips, primul sot al Printesei Anne, care a castigat cateva trofee in curse cu obstacole, inclusiv Badminton Horse Trials din 1974.

Sanction a fost printre preferatul Reginei pentru multi ani la rand. Pendry descrie legatura dintre Sanction si Majestatea Sa ca fiind una aproape telepatica, se intelegeau foarte bine.

Balmoral Jingle si Balmoral Curlew sunt doi ponei din Highland care au avut succes urias in spectacolele cabaline. Ulterior, au devenit ponei de monta in Balmoral Stud, grajdul resedintei Regale.

Emma a fost si ramane unul dintre poneii preferati ai Majestatii Sale chiar si la varsta de 24 de ani. Implinind recent varsta de 94 de ani, Regina prefera, in ultimii ani, sa aleaga poneii in locul cailor, fiind o varianta mai putin riscanta si mai usor de controlat.

Caii de curse preferati ai Reginei Elizabeta a II-a

Aureole a fost crescut de Regele George al VI-lea si a devenit primul cal mostenit de Regina de la tatal sau. A fost un cal de cursa care a castigat numeroase trofee pentru Casa Regala. Ulterior a devenit armasar de monta la Sandrigham Stud unde a ajutat la aparitia a numeroaselor generatii de cabaline de succes.

Doutelle a fost primul cal de top crescut de Regina, inca de la nastere. Dupa castigarea a multe trofee, a fost retras la Sandrigham Stud unde a murit la varsta de opt ani.

Phantom Gold este in prezent unul dintre armasarii principali de monta din Royal Stud.

Estimate a castigat Cupa de Aur la Ascot, cea mai cunoscuta cursa de cai din Europa. Regina Elizabeta este singurul monarh britanic care a castigat Cupa Ascot iar momentul a ramas una dintre amintirile ei preferate, alimentandu-i pasiunea pentru cabaline.

O parte din palariile purtate de Regina la cursele Ascot le veti gasi mai jos:

Highclere a fost o raritate in lumea cailor, a castigat trofeul Dual Classic din Paris care consta in1000 Guineas si Prix de Diane. Evenimentul s-a intamplat in fata unei multimi pariziene care a aclamat la unison: „Traiasca Regina” dupa performanta impresionanta a lui Highclere.

Calul a fost numit dupa mosia lui Henry Herbert, al saptelea Conte de Carnarvon si managerul oficial de curse al Reginei, pana la moartea sa in 2001.

Mai jos puteti afla intreaga poveste a familiei care a creat Highclere Castle, faimosul castel in care au fost filmate serialul si filmul Downton Abbey.

Citește în continuare