Skip to content

(Video) Tinerii din musicalul We will rock you Romania au raspuns provocarii lui Brian May: un cover dupa Hammer to fall

In perioada izolarii, Brian May a lansat o serie de provocari in social media pentru reinterpretarea unuia dintre hit-urile Queen cu muzicieni sau oameni obisnuiti foarte talentati la muzica.

In Romania, provocarea a preluat-o Andrei Ilie, bateristul trupei Rockabella, care a cantat alaturi de Lara Fabian in decembrie 2019, impreuna cu Opera Romana Craiova si are la activ colaborari cu nume ca Irina Rimes, Feli, Krypton si Spitalul de Urgenta.

El a reunit o trupa de muzicieni care si-au inregistrat partea lor muzicala de acasa pentru a canta Hammer to fall si i-a adus in proiect si pe Mara Captaru si Lucian Ionescu, tinerii care au detinut rolurile principale Galileo Figaro si Scaramouche in versiunea romana a musicalului We Will Rock You, regizat de Razvan Mazilu.

Mara si Lucian au invatat Hammer to fall in timpul repetitiilor pentru We Will Rock You fiind unul dintre duetele lor din show.

Pentru a raspunde provocarii lui Brian May, Mara si Lucian au fost singurii care au mers in studio si si-au inregistrat partea, restul muzicienilor inregistrand fiecare in izolare de acasa, fara nicio repetitie.

La chitara este Angus Mihai, unul din cei doi chitaristi de la We Will Rock You si probabil unul din cei mai doriti chitaristi tineri de la noi.

La bass este Dany Serrano, spaniol de origine, dar relocat la 17 ani la Londra. De 3 ani locuieste in Cluj si este bassistul trupei The R.O.C.K. La clape este Dan Stesco “Polymoog”, fost clapar al trupei Compact si unul din cei cativa oameni din toata lumea care produc pachete de sunete pentru instrumentele KORG.

La tobe este Andrei Ilie, bateristul trupei Rockabella. Tot el a facut si montajul video.

Mixajul audio a fost facut de Bogdan Morosanu, profesor in cadrul Masterului de Inginerie Audio al Universitatii Politehnice Bucuresti, producatorul si sunetistul trupei Rockabella. Are colaborari de durata ca inginer de sunet cu multi artisti din zona indie-alternative: The Mono Jacks, Lucia, byron etc.

Mara Captaru, care a implinit 17 ani anul trecut chiar in zilele de premiera pentru We Will Rock You si care acum e in emotiile bacalaureatului, isi aminteste ca a vazut provocarile lui Brian May, dar ca ratase chiar trimiterea la aceasta piesa.

“Si eu am vazit pe instagram ca Brian May, plictisindu-se in carantina, a lansat niste provocari artistilor din comunitatea rock. Interesant este ca mie mi-a scapat fix postarea in care canta el Hammer To Fall, vazand-o initial pe cea pentru Love Of My Life. Intr-o zi m-a sunat Angus si mi-a spus ca el si cu niste prieteni de-ai lui muzicieni au raspuns acestui challenge si ca deja au facut tot instrumentalul pentru piesa. Mai aveau nevoie de voce, asa ca Angus m-a intrebat daca nu as dori sa cant cu Lucian, avand in vedere ca stim piesa la perfectie. Practic, eu si Lucian am fost ultimii veniti in completarea proiectului. Baietii deja trasesera fiecare de la ei de acasa/studio. Eu si Lucian am inregistrat separat intr-un mic studio liniile noastre. Procesul in sine a fost foarte rapid, eficient si ne-am luat toate masurile de siguranta necesare chiar daca, in saptamana in care am inregistrat, deja se relaxase situatia in Bucuresti,” isi aminteste Mara

Piesa suna exceptional, o puteti asculta aici si, da, si Brian May a fost tag-uit la postarile tuturor celor implicat in proiect. Intre timp insa, chitaristul si sufletul Trupei Queen care are 72 de ani a facut un atac de cord usor si este in perioada de recuperare medicala.

Echipa de la We will rock you a avut insa surpriza sa primeasca un mesaj foarte emotionant de la Brian May in perioada repetitiilor pentru acest musical.

https://www.facebook.com/watch/?v=379145549538422

De la We Will Rock You (aprilie 2019) si pana astazi, Lucian Ionescu – actor al Teatrului de Comedie cu una dintre cele mai bogate experiente in musical – a detinut si rolul principal din musicalul Familia Adams de la Teatrul Excelsior.

Mara Captaru, care in 2018 a fost si la Vocea Romaniei, a terminat liceul si, dupa Bacalaureat, se pregateste sa aplice  la Universitate sau la SNSPA la Relatii Internationale si Studii Europene. Intentioneaza insa sa-si foloseasca mult din timp si energie pentru muzica.

Citește în continuare