Skip to content

Leonardo DiCaprio si Barry Jenkins fac un film inspirat de viata unei comunitati sarace din Africa, pentru Netflix

Filmul documentar nominalizat la Oscar „Virunga”, despre lupta pentru salvarea gorilelor de munte pe cale de disparitie din Congo, va fi o inspiratie pentru o noua productie realizata de Leonardo DiCaprio si Barry Jenkins impreuna cu Netflix.

DiCaprio va produce filmul impreuna cu Jennifer Davisson si Phillip Watson pentru Appian Way, alaturi de Joanna Natasegara pentru Violet Films. Orlando von Einsiedel, care a regizat documentarul din 2014, va fi producatorul executiv.

Scenariul va fi scris de Barry Jenkins, care a castigat premiul Academiei Americane de film la categoria cel mai bun scenariu adaptat pentru filmul „Moonlight”, alaturi de Tarell Alvin McCraney.

Documentarul „Virunga” s-a concentrat pe batalia pentru protejarea ultimelor gorile din muntii din Parcul National Virunga din Republica Democrata Congo. Von Einsiedel a evidentiat biodiversitatea regiunii Virunga, cat si problemele politice si economice care apar din cauza exploatarii petrolului si a conflictelor armate din regiune. Netflix a cumparat drepturile pentru documentar in 2014.

Virunga este o poveste adevarata despre un grup curajos care isi risca viata pentru a-si construi un viitor mai bun intr-o parte a Africii uitata de lume si prezinta o expunere captivanta a realitatii din Congo.

In adancul padurii din partea de est a Republicii Democrate Congo, cunoscuta sub numele de Parcul National Virunga, se gaseste una dintre cele mai complexe biodiversitati din lume si ultima comunitate de gorile de munte.

In acest mediu salbatic, dar cu o frumusete naturala unica si fermecatoare, o echipa formata din doi ingrijitori, gardianul sef al zonei si o jurnalista de investigatii se vor lupta cu braconajul si exploatarile de petrol ca sa protejeze acest patrimoniu mondial UNESCO. Cand grupul rebel nou format M23 declara razboi in mai 2012, un conflict ameninta viata si toata munca acestora pentru a proteja habitatul gorilelor de munte.

Documentarul a avut premiera mondiala la Festivalul de Film Tribeca din New York, pe 17 aprilie 2014.

„Virunga” fost proiectat la mai multe festivaluri de film din intreaga lume, printre care festivalurile canadiene Hot Docs si DOXA, Festivalul International de Film de la Edinburgh si Traverse City Film Festival din Michigan.

DiCaprio a castigat un premiu Oscar pentru „The Revenant”, iar pe langa o cariera de actorie prolifica, a produs lungmetrajele „Robin Hood”, „Richard Jewell” si documentarul din 2016 „The Ivory Game” despre braconajul elefantilor din Africa.

Elefantii dispar cu o viteza uluitoare de 1 la fiecare 15 minute. Uciderea lor este alimentata de comertul ilegal de fildes, o retea globala periculoasa, violenta si corupta, pe care doar putini curajosi indraznesc sa o faca publica. „The Ivory Game” expune lumea intunecata a traficului de fildes din Africa si pana pe strazile Chinei si poate fi urmarit pe Netflix.

Citește în continuare