Skip to content

Virgin Money Unity Arena din Newcastle, spectaculoasa transformare a unei piste de curse in spatiu de concerte pentru 2500 de fani

In timp ce criza pandemica nu pare a se termina curand, agentii culturali ai lumii incearca sa gaseasca solutii pentru a oferi reprezentatii live publicului doritor de astfel de experiente. Marea Britanie a reusit sa aiba primul astfel de spatiu de evenimente, in Newcastle, pe o pista de curse pe care au transformat-o in spatiu de concerte, Virgin Money Unity Arena.

2500 de locuri pentru iubitorii de evenimente live, care sunt impartite in 500 de platforme conform regulilor de distantare sociala

Pentru acest spatiu, organizatorii au creat nu mai putin de 500 de platforme care pot gazdui pana la 2500 de oameni, astfel incat toata lumea sa poata vedea scena, dar sa si respecte regulile de distantare sociala. Fiecare platforma este construita la o distanta de 2m fata de cealalta. Mai mult, toaletele si locurile de parcare au fost pozitionate respectand regulile impuse, astfel incat experienta de pectaccol live sa fie cat mai completa si mai aproape de noua normalitate impusa de pandemie. De asemenea, intreg personalul care va servi vizitatorii va purta masti si manusi.

Noul loc pentru concerte va face public programul complet al artistilor care vor urca pe scena din Newcastle pe 7 iulie, urmand ca toate evenimentele sa fie programate in perioada august – septembrie. De asemenea, o parte dintre bilete vor fi oferite gratuit lucratorilor din prima linie sanitara ca semn de multumire pentru efortul depus in toata aceasta perioada.

Peste 1500 de artisti din UK cer guvernului ajutor pentru sectorul de entertainment. Scrisoarea a fost semnata de nume mari ca Paul McCartney, Coldplay, Rita Ora, Depeche Mode, Ed Sheeran, Dua Lipa si Rolling Stones.

Saptamana trecuta, 1500 de artisti, printre care si Paul McCartney, Coldplay, Rita Ora, Depeche Mode, Ed Sheeran, Dua Lipa si Rolling Stones au trimis o scrisoare deschisa catre Oliver Dowden, secretarul culturii, cerand ajutor pentru sector de entertainment live, scrisoare care a initiat si campania media #LetTheMusicPlay.

Una dintre informatiile prezentate in scrisoarea deschisa catre oficialitati este legata si de pierderea colosala din domeniul entertainmentului, suma figurata de ei fiind de 4.5 miliarde de lire sterline pe care industria muzicii live a pierdut-o din martie si pana in prezent. In scrisoare, artistii cer suport financiar, excluderi de TVA la achizitia biletelor si un calendar concret pentru redeschiderea spatiilor de concerte, argumentul fiind ca Marea Britanie este scena principala a lumii de concerte live si ca tara isi va pierde pozitionarea aceasta si o data cu acest aspect, si o importanta latura culturala, economica si sociala care a facut parte din efervescenta Regatului Unit pentru o lunga perioada. De asemenea, ei au cerut si 50 milioane de lire sterline de la guvern pentru a fi salvate aceste spatii cat timp vor sta inchise si o solutie pentru cei aproximativ 210,000 lucratori din aceasta industrie care si-au pierdut locurile de munca.

Citește în continuare