Skip to content

Lana Del Rey va lansa o carte cu poezii si lucreaza la un nou album

„Violet Bent Backwards Over the Grass” este titlu cartii cu poezii care va fi publicata la editura Simon & Schuster si primul poem pe care l-a scris cantareata si compozitoarea, nominalizata la Grammy.

Este prima colectie a Lanei Del Rey, care va contine peste 30 de poezii, inclusiv „Never to Heaven”, „The Land of 1,000 Fires”, „Past the Bushes Cypress Thriving”, „LA Who Am I to Love You?”, si multe altele. Cartea va fi disponibila incepand cu 29 septembrie.

Editia va cuprinde intre copertile ei cartonate pagini de manuscris batute la masina impreuna cu fotografii originale realizate de artista.

Pe langa cartea copertata, Del Rey va transpune poezia sa intr-un spectacol de cuvinte rostite intr-un audiobook. Cantareata isi va recita poeziile acompaniate de muzica lui Jack Antonoff, castigator la premiile Grammy, care a lucrat cu artista la albumul de studio al acesteia din 2019, „Norman F–king Rockwell”.

Albumul de poezii in format audio va putea fi descarcat electronic pe 28 iulie. Editiile de vinil si CD ale audiobook-ului vor fi disponibile pe 2 octombrie, prin Interscope.

Volumul de poezii este fara indoiala un tur de forta al cantaretei, iar compozitia ei este profund intima si afectiva.

Scrise intr-un stil foarte autentic, unele dintre poezii au venit natural, in totalitatea lor, iar la altele artista a ales fiecare cuvant in parte pentru a crea poemul perfect.

Stuart Roberts de la Simon&Schuster o considera pe Lana del Rey o artista care defineste era, o autoare desavarsita si o creatoare de mituri, o vizionara care este capabila sa formeze si sa articuleze starea unui moment cultural.

Del Rey a anuntat pentru prima data proiectul de poezie pe Instagram in decembrie 2019.

Aceasta a mentionat ca jumatate din veniturile obtinute din vanzarea volumului de poezii vor fi donate proiectului Navajo Water, care si-a propus sa straga de fonduri in valoare de 1.035.000 de dolari in 2020 pentru a aduce apa curenta si energie solara in beneficiul a 230 de familii din New Mexico, Arizona si Utah.

Del Rey a anuntat ca lucreaza la un alt album muzical, „Chemtrails over the Country Club”, care va fi lansat in septembrie si la a doua carte de poezii, intitulata „Behind the Iron Gates – Insights From an Institution”.

Cele 14 piese care vor face parte de pe volumul audio „Violet Bent Backwards Over the Grass” al Lanei Del Dey sunt:

1. LA Who Am I to Love You

2. The Land of 1,000 Fires

3. Violet Bent Backwards Over the Grass

4. Past the Bushes Cypress Thriving

5. Salamander

6. Never to Heaven

7. Sportcruiser

8. Tessa DiPietro

9. Quiet Waiter Blue Forever

10. What Happened When I Left You

11. Happy

12. My Bedroom Is a Sacred Place Now – There Are Children at the Foot of My Bed

13. Paradise Is Very Fragile

14. Bare Feet on Linoleum

Lana Del Rey (Elizabeth Grant) a devenit cunoscuta la inceputul anilor 2010, prin stilul ei boem cu influente retro si o linie melodica mult mai lenta fata de ce era pe piata muzicala in acea vreme.

A debutat in 2012 cu albumul „Born to Die”, un succes international care cuprinde piesele „Summertime Sadness”, „Blue Jeans” si „Born to Die”, clasate in primele pozitii ale topurilor mondiale.

Del Rey s-a aventurat si in lumea filmului, scriind si jucand in scurtmetrajul muzical „Tropico” si a lansat „Young and Beautiful” ca single principalul pentru drama romantica „The Great Gatsby” (2013).

In perioada 2013-2014, a revitalizat moda festivalurilor reusind sa aduca din nou in tendinte celebrele coronite de flori purtate pe cap in anii ’70.

S-a reinventat cu fiecare lansare, indepartandu-se de muzica pop si trecand la un soft rock apreciat de specialistii din industria muzicala.

In 2019, Del Rey a lansat single-urile „Doin’ Time ” si „ Don’t Call Me Angel ” – o colaborare cu Ariana Grande si Miley Cyrus pentru coloana sonora a filmului „Charlie’s Angels” (2019).

Pana anul trecut, Lana Del Rey a lansat sase albume: „Lana del Ray”, „Born to Die”, „Ultraviolence”, „Honeymoon”, „Lust for Life” si „Norman F&^king Rockwell”. Cel mai recent material al sau a fost si cel mai slab vandut dintre toate, desi a primit nominalizari pentru doua trofee Grammy 2020, inclusiv cel pentru albumul anului.

Del Rey a vandut 19,1 milioane de albume si peste 13 milioane de single-uri in toata lumea, iar printre trofeele pe care le-a obtinut de-a lungul carierei se numara doua premii Brit, doua MTV Europe Music Awards, sase nominalizari la premiile Grammy si una la Globul de Aur.

Citește în continuare