Skip to content

Dupa 10 ani de la retragerea din viata publica, Tina Turner se intoarce. Are 80 de ani si tocmai a lansat un remix cu DJ Kygo pentru „What’s Love Got To Do With It?”

Tina Turner are 80 de ani si acum 10 ani s- a retras din viata muzicala. Pana zilele trecute cand s-a alaturat unui DJ pentru un remix,

Producatorul norvegian Kygo a anuntat vestea prin publicarea unei fotografii cu Tina Turner pe Instagram, mentionand ca piesa va fi disponibila incepand de astazi si ca „What’s Love Got To Do With It?” este una dintre melodiile sale preferate din toate timpurile.

Kygo a adaugat ca i se pare ireal ca are ocazia sa lucreze cu o asemenea artista legendara si este nerabdator ca fanii acesteia sa asculte piesa remixata.

Kygo a devenit celebru pe plan international cu „It Ain’t Me” din 2017, o colaborare cu Selena Gomez.

In ceea ce priveste remixurile, discografia sa contine o versiune din 2013 a melodiei lui Ed Sheeran, „I See Fire”, si single-ul sau „Firestone” din 2014.

Anul trecut Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll) a realizat un remix dupa cover-ul lui Whitney Houston, „Higher Love”, o piesa a lui Steve Winwood din 1986, care a fost un succes neasteptat, ajungand in topul Billboard Hot 100.

„What’s Love Got To Do With It?” a fost piesa principala de pe cel de-al cincilea album solo „Private Dancer”din 1984, al legendei pop. Discul i-a adus cantaretei un succes masiv dupa ce a avut un inceput mai lent.

Albumul a fost premiat cu trei trofee Grammy, inclusiv pentru piesa anului, cea mai buna interpretare vocala pop feminina si cea mai buna interpretare vocala rock, iar in anul 2012, „What’s Love Got to Do with It” a fost introdusa in Grammy Hall of Fame.

Tina Turner (pe numele sau Anna Mae Bullock) s-a nascut pe 26 noiembrie 1939, in Nutbush, Tennessee. O mare parte a adolescentei si-a petrecut-o in St. Louis, la Clubul Manhattan, fascinata de muzica R&B. Aici l-a cunoscut si pe pionierul rock&roll-ului, Ike Turner, care sustinea concerte impreuna cu Kings of Rhythm.

Ike i-a devenit sot, iar in anii ’60 au inceput sa cante impreuna, fiind apreciati pentru spectacolele live si piesele lor, precum hitul „Proud Mary”.

S-a despartit de Ike Turner in anii ’70 si a urmat o cariera solo. Dupa succesul avut cu albumul „Private Dancer”, cantareata a devenit si mai renumita pentru concertele sale unice, energice si pentru vocea usor ragusita, impreuna cu aspectul sau „signature” – de obicei cantand in fuste scurte care ii expuneau celebrele picioare voluminoase, dar si coafura in stil punk.

In 1986 a lansat al doilea album solo intitulat „Break Every Rule”, cu surprinzatoarea melodie „Typical Male”, un alt succes al cantaretei care s-a clasat pe locul al doilea in topurile pop.

A urmat albumul „Tina Live in Europe” din 1988, cu care a castigat premiul Grammy pentru cea mai buna interpretare rock feminina, si „Foreign Affair” (1989), care include faimosul hit „The Best”.

In 1991, Ike si Tina Turner au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame.

Cariera artistei a fost surprinsa si in filmul biografic din 1993, „What’s love got to do it with it”, cu Angela Bassett in rolul lui Turner si Laurence Fishburne ca Ike. Productia este o adaptare dupa autobiografia cantaretei, „I, Tina”, publicata in 1986. Bassett a primit o nominalizare la Oscar si a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-o comedie/un muzical.

Coloana sonora a filmului a continut piese clasice si hitul „I Don’t Wanna Fight”, nominalizat la premiile Grammy.

Turner a jucat si in filme precum muzicalul rock din 1975, „Tommy”, in filmul de actiune din 1985, „Mad Max Beyond Thunderdome” alaturi de Mel Gibson, si pelicula „Last Action Hero” (1993).

A lansat albumele „Wildest Dreams”(1996) si „Twenty Four Seven Seven” (1999) si a intregistrat mai multe coloane sonore printre care „He Lives in You” pentru filmul „The Lion King 2” si „Golden Eye” pentru productia James Bond cu acelasi nume.

Turner, in varsta de 80 de ani, s-a retras din industria muzicala de mai bine de un deceniu, cu exceptia unor aparitii sau interpretari ocazionale. In 2008, cantareata a sustinut turneul sau aniversar „Tina!: 50th Anniversary Tour”, care a devenit unul dintre cele mai vandute spectacole din acel an.

Citește în continuare