Skip to content

Festivalul de film Hip Trip Travel devine Itinerama. Filme cu Catherine Deneuve, Rossy de Palma, Javier Bardem la Cinema Elvire Popesco Outdoor

Pentru acesta editie, echipa festivalului Itinerama a pregatit filme de calatorie cu dublu rol: cel de a alina dorul de duca si cel de a imbogatii lista de destinatii a pasionatilor de aventuri. Festivalul de film aduce un line-up in care cap de afis sunt Catherine Deneuve, Rossy de Palma, Javier Bardem, Geoffrey Rush si Werner Herzog.

Cele 20 de filme vor rula in premiera nationala in spatii outdoor din Bucuresti si Braila, pentru a respecta masurile de siguranta si de distantare sociala.

Pe parcursul lunii septembrie, spectatorii vor calatori in toata lumea prin intermediul productiilor selectate sau cele castigatoare la festivaluri de renume mondial cum ar fi Karlovy Vary International Film Festival, San Sebastian Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Cannes Film Festival, Toronto – TIFF,  Melbourne International Film Festival si Guadalajara International Film Festival.

Itinerama da startul proiectiilor cu un Warm Up Party la Cinema Elvire Popesco Outdoor, pe 31 iulie si 1 august, cand vor rula doua filme din principalele categorii ale festivalului.

Vineri, pe 31 iulie, va avea loc prima oprire, in Brazilia, pe orasul-insula Florianopolis. Peisajul idilic din filmul „Florianopolis Dream” va transporta spectatorii intr-o atmosfera de vacanta exotica incepand cu lasarea intunericului, la ora 21:00.

Filmul este o comedie romantica si a fost distins cu trei premii – pentru cea mai buna actrita (Mercedes Morán), premiul FIRPRESCI si premiul special al juriului pentru regie la Karlovy Vary International Film Festival in 2018.

In prima zi din luna august este programat un documentar sport, care va rula in premiera nationala.

„Maiden” spune povestea captivanta a unei tinere de 24 de ani, bucatar pe vase de croaziera, care a devenit sefa primului echipaj in exclusivitate feminin care a participat la editia din 1989 a cursei de yahturi Whitbread Round the World Race. Toate acestea pentru a dovedi ca femeile sunt egale cu barbatii in acest sport.

Documentarul a fost nominalizat la premiile BAFTA pentru Cel mai bun debut si a obtinut premiul Publicului la Dublin IFF si trofeul pentru cel mai bun documentar la „National Board of Review” in Statele Unite.

Categoriile festivalului de film Itinerama Travel 2020 sunt atent selectionate de catre echipa si impartite in functie de temele abordate in pelicule. 

Sectiunea principala este intitulata FOCUS si, anul acesta, este dedicata dragostei. Dragostea pentru partenerul de viata, fata de copii sau pentru aproape. Iubirea este vitala pentru a putea merge mai departe in contextul pandemiei, asadar organizatorii au ales pelicule care prezinta acest sentiment din mai multe perspective.

Printre alte categorii se numara Exploratorii, Tastes, Meridiane si Cinekido, dedicata celor mai tineri cinefili.

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro si in reteaua de parteneri Eventbook.

Pe langa festivalul de film, un alt proiect Itinerama este si „Explorator in Baragan”.

Scopul principal al proiectului este revitalizarea imaginii Baraganului (judetele Ialomita si Calarasi – in intregime – si parti ale judetului Braila) ca destinatie turistica nationala si internationala prin evidentierea resurselor culturale ale acestei zone geografice.

Organizatorii invita publicul si iubitorii de calatorii sa descopere Baraganul printr-o serie de obiective turistice din patrimoniul material, ascunse de ochii exploratorilor, care nu figureaza in nici un ghid turistic national.

Printre acestea se numara cateva situri arheologice si fortificatii geto-dacice, de exemplu ruinele Cetatii Helis de la Balaciu in judetul Ialomita, dar si casele memoriale “Ionel Perlea” din localitatea Ograda, judetul Ialomita, si “Panait Istrati” din Braila, conacul Marghiloman din judetul Ialomita si alte obiective arhitecturale.

Citește în continuare