Skip to content

Festivalul de filme scurte, ShortsUP, are loc in acest weekend in Cluj, Iasi, Craiova, dar si online pentru toata tara. In program, Fauvre – nominalizat la Oscar

A saptea editie a festivalului dedicat filmelor de scurtmetraj, denumit acum Marele Picnic ShortsUP, va avea editia online, pe 25 iulie, pe platfoma TIFF Unlimited.

Micul Picnic ShortsUP va difuza 2h30 de scurtmetraje, pe platforma de streaming TIFF Unlimited, oferind o selectie a celor mai recente filme Festivalul se întoarce la esența conceptului care l-a consacrat, oferind o selectie de filme scurte premiate.

“Acum stii” (Rogelio, Spania, 2020), un home movie despre viata in carantina stricta de peste 50 de zile impusa in Barcelona si ce se poate intampla daca inchizi in casa mai multi adulti imaturi.

“Jucarii” (Bridget Moloney, SUA, 2020), care prezinta portretul plin de umor si empatie al unei tinere mame (Claire Coffee) aflate in pragul unei caderi nervoase. Pentru acest scurtmetraj, regizoarea si-a filmat propria casa si propriul copil si oricine a trait intr-o casa plina de piese Lego se va identifica cu scurtmetrajul ei.

Fauvre

“Fauve” (Jeremy Comte, Canada, 2018) este un scurtmetraj nominalizat la Premiile Oscar pentru Best Short Live Action Short si care a luat Sundance Special Jury Award si  spune povestea unei zile obisnuita de vacanta pentru Tyler si Benjamin, doi prieteni care isi petrec zilele de vara la marginea padurii sau in trenuri abandonate, pana cand cei doi dau peste o mina de suprafata.

“Se intampla” (Michaela Mihályi, David Stumpf, Cehia, Slovacia, Franța, 2019) spune povestea animata dintr-un apartament impartit de locatari individualisti, o adaptare libera a unei povesti biblice transformata intr-o poveste contemporana plina de ironie despre mersul lucrurilor in lume.

“Pestele” (Thessa Meijer, Olanda, 2019), o tragicomedie despre ambitie, perfectiune si acceptare de sine care spune povestea unei creaturi a marii ambitioase care isi urmeaza visul de a se alatura oamenilor.

“Solar” (Réka Bucsi, Danemarca, 2018), o odisee spatiala experimentala selectata si de Berlinale Shorts Competition si SXSW Film Festival, cu tonuri apocaliptice.

Festivalul va fi disponibil sambata, 25 iulie, de la ora 21:30, iar vizionarea se face pe baza unui bilet achizitionat in avans, in valoare de 15 lei. De asemenea, festivalul se va putea vedea si la cateva terase si baruri din Cluj Napoca, Iasi si Craiova.

In Cluj, Form Cafe, Che Guevara si Napoca 15 vor proiecta scurtmetrajele, in timp ce craiovenii vor putea urmari festivalul la Alt 12 si Toska. Acaju si Cinema Bistro sunt terasele iesene care ofera filmele ShortsUp.

Citește în continuare