Skip to content

Netflix nu mai filmeaza un serial in Turcia pentru ca i se cere sa scoata un personaj gay din scenariu

Serialul If Only care urma sa se filmeze in Turcia a fost anulat de catre Netflix pentru ca autoritarile locale nu au aprobat filmarile cerand sa fie eliminat un personaj gay din scenariu.

Stirea a fost confirmata de scenarista Ece Yorenc care a precizat ca Netflix a refuzat sa cedeze in fata Inaltului Consiliu Audiovizual Turc care le-a cerut eliminarea acestui personaj gay, considerand amestecul in productia sa drept cenzura.

Contactati de agentia France Presse, reprezentantii Netflix au precizat doar ca “ ramanem profund dedicati si atasati de abonatii nostri si de comunitatea creativa din Turcia, chiar daca nu mai filmam acest serial, If Only”.

Serialul care ar fi avut 8 episoade urmarea viata unei femei care traieste in cadrul unei familii “sub acoperire” in care sotul este gay.

Conflictul apare dupa ce in aprilie, guvernul de la Ankara si-a intensificat mesajele impotriva comunitati LGBT, prin reprezentatii religiosi din guvern care au declarat ca homosexualitatea e o boala care trebuie tratata. In acelasi timp, brandul Decathlon care a avut o campanie pro LGBT in Turcia s-a confruntat cu indemnuri la boicot din partea autoritatilor guvernamentale din economie, iar un proiect de lege care incearca sa reglementeze expunerile in retelele sociale, limiteaza clar si foarte dur orice mesaj pro LBGT in retelele sociale pe teritoriul turc.

Turcia a ramas una dintre putinele tari de religie musulmana care nu are o lege prin care sa fie pedepsita homosexuaalitatea, dar drepturile celor care apartin comunitatii LGBT sunt foarte limitate. De cativa ani, paradele care arata unitatea comunitatii au fost interzise in Istanbul.

Citește în continuare