Skip to content

Cum sa scapati de pungile de sub ochi. Remedii naturale si trei tratamente revolutionare pentru conturul ochilor

Pungile de sub ochi apar, in cele mai multe dintre cazuri, odata cu inaintarea in varsta si au ca prim inconvenient aspectul inestetic al tenului. In vreme ce multe persoane le dobandesc genetic de la un membru al familiei, exista si o serie de factori si obiceiuri care favorizeaza aparitia pungilor de sub ochi, dar in acelasi timp sunt si numeroase remedii si tratamente.

Printre motivele pentru care apar pungile inestetice de sub ochi se numara: factorii ereditari, odihna insuficienta, retentia de apa, alergiile, sinuzitele, afectiunile hormonale, iar pentru a stabili daca natura problemei este una de ordin cosmetic sau necesita tratament medical, este bine sa apelati la consultul unui medic de specialitate.

Pentru a preveni „ochii pufosi”, evitati expunerea prelungita la soare si folositi produse cosmetice potrivite tenului.

Pielea expusa indelung la soare, in special pielea subtire din jurul ochilor, are tendinta sa se degradeze, iar folosirea cremelor cu protectie solara ridicata este recomandata in permanenta de catre medicii dermatologi, mai ales persoanelor care se confrunta cu diverse probleme ale pielii. Este important ca atunci cand alegeti produsele de ingrijire pentru ten, acestea sa corespunda tipului de piele si sa aiba in compozitie cat mai multe ingrediente naturale. Consultati un dermatolog pentru a va asigura ca nu folositi produsele gresite.

Demachierea tenului trebuie facuta zilnic, indiferent daca exista sau nu machiaj de indepartat. Impuritatile acumulate pe parcursul zilei pot afecta stratul superior al pielii, favorizand aparitia ridurilor, liniilor fine si pierderea fermitatii.

Stresul este unul dintre principalii factori care determina aparitia pungilor inestetice de sub ochi.

In perioadele in care suntem stresati, nivelul de cortizol secretat de glanda corticosuprarenala este afectat, iar acest lucru duce la retentia de apa, formarea de pungi sub ochi sau chiar la aparitia acneei. Asadar, diferite forme de combatere a stresului, precum meditatia, sedintele de terapie la psiholog sau exercitiile fizice, reprezinta un ajutor in plus.

Excludeti posibilitatea altor afectiuni medicale si evitati deshidratarea.

Un consult la endocrinologie, alergologie sau o verificare a sanatatii sinusurilor poate oferi un raspuns celor care iau in calcul si acest tip de probleme de ordin medical, care pot duce la formarea ochilor umflati. Hidratarea optima pe tot parcursul zilei ajuta la imbunatatirea circulatiei si diminueaza acumularile de lichid din aceasta zona sensibila.

Persoanele fumatoare au un risc mai crescut de a dezvolta aspectul mai umflat al ochilor, dar si imbatranirea prematura a tenului sau petele pigmentare.

Printre obiceiurile sanatoase care pot tine departe pungile de sub ochi se numara si un somn odihnitor, evitarea excesului de sare si a consumului de alcool.

Orele de somn pierdute sau insomnia, acumularea oboselii in exces, pot fi cauze pertinente pentru aparitia pungilor de sub ochi si/sau a cearcanelor pronuntate. In cazul in care va confruntati cu dese probleme de somn, consultati un specialist pentru prescrierea unui tratament adecvat. Excesul de sare poate favoriza formarea pungilor de sub ochi, tocmai pentru ca sarea in cantitati prea ridicate este responsabila de multe ori pentru retentia de apa. Alcoolul, precum sarea, poate fi responsabil pentru retentia de apa, mai ales consumat in cantitati peste limita.

Diminuarea pungilor de sub ochi se poate realiza si cu remedii naturale, printre care sucul proaspat de rosii sau cel de castravete.

Sucurile proaspete sunt indicate pentru diminuarea aspectului de ochi umflati sau cearcane. Acestea se aplica cu ajutorul unor dischete demachiante, timp de 10-15 minute, pe zonele cu probleme. Sucul de rosii are proprietati antiinflamatorii si ofera luminozitate tenului.

La capitolul sucuri, si cel de cartofi si lamaie (care este bogata in vitamina C) are aceeasi capacitate, de a reduce inflamatia, umflaturile si de a revitaliza zonele cu probleme.

Consumati alimente bogate in vitamina A, vitamina C si apelati la suplimente cu colagen.

Toate alimentele care contin aceste vitamine reprezinta un real ajutor in lupta impotriva pungilor de sub ochi, pentru ca au efect profund de hidratare, sunt antiinflamatoare si ajuta la mentinerea elasticitatii pielii.

Mastile faciale din ingrediente naturale ajuta la estomparea pungilor de sub ochi. Va prezentam mai jos doua retete foarte simple.

Pentru prepararea unei masti faciale cu avocado, lamaie si miere se amesteca un avocado cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingurita de miere si se aplica pe fata, evitand contactul cu interiorul ochilor. Se sta cu masca 15-20 minute si se indeparteaza cu apa calduta.

O masca faciala cu castravete, iaurt grecesc si mar se pregateste astfel:  se rade marunt o jumatate de castravete, o jumatate de mar si se adauga o lingura de iaurt grecesc. Amestecul rezultat se aplica pe fata, sub forma unei masti si se mentine 15 minute pe ten. Apoi se clateste cu apa calduta.

Noul tratament revolutionar Guinot Eye Logic Energie Cellular este conceput special pentru zona sensibila a ochilor si vizeaza combaterea celor trei probleme majore cauzate de imbatranire si oboseala: riduri, cearcane si pungi.

Acest tratament se realizata cu aparatul Guinot si se bazeaza pe ionizarea dinamica cu rolul de a creste energia la nivel celular. Dupa efectuarea unui tratament se poate observa o imbunatatire cu 87% a fermitatii conturului ochilor, cat si o diminuare a ridurilor, a liniilor fine, a pungilor si a cearcanelor.

Somnul insuficient si oboseala conduc la aparitia cearcanelor si a pungilor din zona fragila a ochilor, insa, cu metoda PRP – terapia cu plasma proprie, care are ca ingredient principal chiar sangele pacientului, se obtin efecte vizibile deoarece plasma stimuleaza procesul de reintinerire a pielii.

Sangele este prelevat in cantitate redusa (cel mult 20 ml), apoi centrifugat pentru a separa plasma si a o imbogati cu trombocite. Ulterior, plasma este injectata in pielea de pe fata pacientului. Inainte de procedura se foloseste o crema anestezica. Pielea devine elastica si cu o textura mai placuta, iar cearcanele si pungile de sub ochi sunt diminuate considerabil.

Umflaturile de sub pleoapa inferioara pot fi diminuate cu tratamentul Intraceuticals folosind un booster Antioxidant, care va revitaliza complet zona ochilor, reducand cearcanele si aspectul de ochi obositi si umflati.

Prin intermediul oxigenului hiperbaric, acidul hialuronic si unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali (extras din planta Kakadu Plum, care se regaseste in padurile exotice australiene) sunt transportati in dermul profund, unde functioneaza ca o adevarata cura de detoxifiere pentru piele, care,astfel, va fi hidratata intens, devenind mai ferma si mai luminoasa.

Citește în continuare