Skip to content

Jurjak are o noua piesa – „Un tip norocos”, cu un videoclip care il are in prim plan pe actorul Adrian Ciobanu

Extrasa de pe urmatorul album – „Hotii de vise”, melodia  este o parabola inspirata din actualitate, un blues perfect care vine la pachet cu dorul de duca, cu liniste si detasare.

Jurjak, sau George Petrosel pe numele sau real, a mentionat ca noua piesa caracterizeaza starea generala actuala, cand „toti avem nevoie de putin noroc… sa fim sanatosi sa ne vedem de viata”. „Un tip norocos” poate fi oricine, in orice context. Norocul este schimbator, dar aduce cu sine fericire, reusite si bunastare. 

Versurile piesei sunt adaptate dupa Tudor Arghezi, iar muzica si productia sunt realizate de catre Jurjak. Videoclipul este regizat tot de catre artist si il are in rolul principal pe actorul Adrian Ciobanu.

Single-ul „Un tip norocos” va face parte de pe al treilea material discografic, pe care Jurjak urmeaza sa-l lanseze in curand, care contine si piesele „Inima de piatra” si „Timpul”.

In melodia anterioara, „Jocuri de noroc”, Jurjak puncta un mesaj clar, acesta considerand ca norocul si-l poate face fiecare sau, pur si simplu, se intampla.

George Petrosel este fiul lui Edi Petrosel, tobosarul trupei Holograf. Dupa ce a absolvit Dreptul, si-a dat seama ca nu poate practica aceasta profesie pentru ca nu i se potriveste si, descoperindu-si partea creativa, a urmat cursurile Facultatii de Arte, specializarea regie de film si televiziune.

Aparut in noiembrie 2016, primul album oficial lansat de Jurjak se numeste „Lemon Blues” si are influente blues, electro, psihedelic si rock.

Cel de-al doilea album intitulat „Blues Berry” a fost lansat in octombrie 2018 si este un album cu elemente de blues, electro, rock si folk, pe care se regaseste si piesa „Imnul Minerilor”, nominalizata la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului „Planeta Petrila”.

Viitorul material semnat de catre Jurjak se va numi „Hotii de vise” si urmeaza sa fie lansat in curand.

Actorul Adrian Ciobanu a imbinat aparitiile pe scenele marilor teatre din Bucuresti cu roluri in filme precum „Nunta muta” (2008), „Maria, Regina Romaniei” (2019), „Funeralii fericite” (2013) sau „Zambet cu soare” (1988).

Nascut pe 9 decembrie 1961, Adrian Ciobanu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti in 1990, clasa prof. Ion Cojar si ultimii doi ani Leopoldina Balanuta, si considera ca nevoia de teatru este chiar acea nevoie de viata adevarata.

Printre rolurile interpretate pe scena teatrului Bulandra se numara personajul Iordache Branzovenescu din „O scrisoare pierduta” de I.L.Caragiale (2008), Arlechino in „Arlechino moare?” de Nikolai Efreinov, atelier condus de Antoaneta Cojocaru (2012) sau Politistul/Somerul din „Omul cel bun din Seciuan”, de Bertolt Brecht, in regia lui Andrei Serban (2014).

A jucat si in piesele „Regasire” de Luigi Pirandello, in regia Catalinei Buzoianu la Teatrul Mic (1991) si in „Vassa Jeleznova” de Maxim Gorki, regizata de Ion Cojar si pusa in scena la Teatrul National Bucuresti (1988).

Citește în continuare