Skip to content

Premiera in Romania: Romanian Chamber Orchestra va canta integral de pe partituri pe suport digital. Ii ascultati in aceasta seara pe esplanada de la Ateneu

Romanian Chamber Orchestra a inceput un turneu prin tara, cu concerte programate la Bucuresti si Timisoara, si a adus un element de digitalizare care sa simplifice desfasurarea evenimentelor orchestrei. Astfel, Romania Chamber Orchestra va canta integral de pe partituri aflate pe suport digital, scanate si stocate pe tableta. Acestea sunt disponibile printr-o aplicatie, astfel incat sa faciliteze accesul muzicienilor la compozitii.

Romanian Chamber Orchestra a fost creata la initiativa violonistului Alexandru Tomescu si a violistului Ladislau Cristian Andris, directorii artistici ai ansamblului. Dirijorul orchestrei, Horia Macelariu, este castigatorul in anul 2020 al Premiului Grammy la categoria „Cea mai buna interpretare instrumentala solo”, pentru albumul care cuprinde lucrari de Wynton Marsalis inregistrat alaturi de Orchestra Simfonica din Philadelphia, avand-o ca solista pe violonista Nicola Benedetti.

In prezent, Cristian Macelaru este dirijorul principal al renumitei orchestre WDR Sinfonieorchester din Köln si incepand cu anul 2021 va fi noul director artistic al Orchestrei Nationale a Frantei. Cariera de dirijor si-a inceput-o alaturi de Orchestra din Philadelphia, ansamblu pe care l-a dirijat incepand cu anul 2010 de peste 100 de ori.

Cristian Macelaru este recunoscut pe plan mondial drept unul din cei mai importanti dirijori ai generatiei sale, colaborand cu cele mai mari orchestre ale lumii.

Orchestra dirijata de Cristian Macelaru are in aceasta seara concert in curtea Ateneului Roman, in cadrul Festivalului International “Vara Magica”. Programul din aceasta seara cuprinde Cvartetul D 810 in re minor „Fata si moartea” de Franz Schubert, IOC – piesa lui Alin Constantin Chelarescu (prezentata in prima auditie) si Serenada op. 22 in Mi major pentru orchestra de coarde de Antonín Dvořák.

Romanian Chamber Orchestra va sustine pe 20 august un concert inclus in seria „Mostenitorii Romaniei Muzicale”, la Sala Radio din Bucuresti, care se va sustine cu usile inchise, insa va fi transmis live pe Radio Romania Muzical, precum si pe posturile din reteaua European Broadcasting Union, in 56 de tari.

Citește în continuare