Skip to content

The Rolling Stones deschid primul magazin dedicat fanilor la Londra. Mai multe magazine The Rolling Stones sunt in plan

Pe 9 septembrie, chiar in centrul Londrei, trupa britanica The Rolling Stones va deschide primul magazin dedicat fanilor, unde vor gasi haine, masti cu grafica formatiei, ochelari de soare, dar si colectia de discuri a acestora. RS No.9 se va deschide in 9 Carnaby Street, una dintre cele mai aglomerate strazi din centrul Londrei, celebrul cartier Soho, care “mereu a fost un magnet pentru esenta rock’n’roll-ului,“ cum au mentionat membrii formatiei.

Majoritatea produselor va avea cel mai cunoscut simbol al trupei, limba scoasa. Acest design al logo-ului trupei The Rolling Stones a fost facut in 1970 de catre John Pasche care, la momentul in care Mick Jagger l-a descoperit, avea doar 24 de ani si era student la Royal Institute of Arts din Londra.

Desenul a aparut pentru prima data pe discul The Rolling Stones Sticky Fingers din 1971, fiind cel mai cunoscut logo al unei trupe. Totodata, logoul desenat de Pasche este unul dintre primele exemple de branding folosite de un grup muzical. Desenul original a fost cumparat la licitatie de Muzeul Victoria & Albert din Londra, pentru aproximativ 63.000 euro, in 2008.

Cu o cariera de aproape 60 de ani pe scena, The Rolling Stones sunt una dintre trupele cu cele mai dese interactiuni cu publicul, cu lansari de albume, turnee, aparitii la evenimente.

The Rolling Stones-Claude Gassian

Cel mai nou single The Rolling Stones, „Scarlet”, a fost lansat la inceputul lunii august. Piesa va fi inclusa pe varianta remasterizata a albumului „Goats Head Soup” (1973), care va fi lansat pe 4 septembrie. Albumul va cuprinde si piesele „Criss Cross” si „Ghost Town”, o compozitie originala, pe care trupa le-a anuntat de curand.

Infiintat in 1962 la Londra, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vandute in aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It’s Only Rock ‘n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) si „Bridges to Babylon” (1997) sunt printre cele mai cunoscute albume ale trupei. Grupul britanic a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1989.

Citește în continuare