Skip to content

Cantaretul Mika, originar din Beirut, va sustine un concert caritabil „I Love Beirut” difuzat online. Banii stransi sunt pentru a ajuta copiii victime ale exploziei de acum cateva zile

„I Love Beirut”, concertul caritabil al muzicianului britanic-libanez Mika, va fi transmis online, in direct, sambata, pe 19 septembrie. Cand a anuntat concertul printr-un video publicat pe Instagram, Mika a mentionat ca va fi un spectacol cu „cateva surprize si invitati”, intim, dintr-un loc special, pentru a strange banii de care vor beneficia victimele exploziei devastatoare din portul capitalei libaneze.

Concertul va fi difuzat pe YouTube in patru zone de timp, iar sumele obtinute din vanzarile de bilete se vor indrepta catre doua organizatii de caritate: Crucea Rosie din Liban si Salvati Copiii Marea Britanie, care lucreaza pe teren pentru a-i ajuta pe locuitorii din Beirut, concentrandu-se pe problemele urgente si reconstruirea orasului.

„Desi departe ca punct de vedere geografic, inima imi este franta cand ma gandesc la toate aceste familii care si-au pierdut casele, traiul si persoanele dragi in acest dezastru”, a adaugat vedeta intr-o declaratie pe canalele de social media.

Artistul a adaugat ca „am vrut sa fac ceva pentru a ajuta”, continuand ca nu are nicio indoiala ca orasul va prinde viata inca o data.

De asemenea, acesta a lansat o campanie de strangere de fonduri pe platforma GoFundMe – „I love Beirut” pentru oricine doreste sa faca donatii suplimentare.

Biletele sunt deja puse in vanzare si accesul la difuzarea live costa 10 euro/10 dolari/10 lire, si sunt disponibile pe TicketMaster incepand de luni, 24 august.

Mika a scris o scrisoare emotionanta oamenilor din Liban la inceputul lunii, in urma exploziei de la Beirut din 4 august. Artistul si-a exprimat durerea pentru conflictele politice desfasurate in tara sa de origine si dezastrul din urma exploziei.

Nascut in Beirut pe 18 august 1983, Michael Holbrook Penniman, cunoscut cu numele sau de scena Mika, este un artist si cantaret britanic de origine libaneza, a carei bucurie contagioasa si spectacole colorate au incantat publicul inca de la inceput.

Familia sa a fost nevoita sa paraseasca Libanul cand acesta avea un an si s-au mutat la Paris. Aici, Mika a invatat sa cante la pian, iar prima piesa interpretata a fost „Les Champs-Élysées” de Joe Dassin.

 „Dodgy Holiday” este primul EP inregistrat de Mika si lansat digital in 2006. A urmat apoi lansarea albumului de studio „Life in Cartoon Motion” prin Island Records, pe 5 februarie 2007. Materialul discografic a fost un mare succes si a avut vanzari de peste 5,6 milioane de exemplare in intreaga lume. Pentru acest album Mika a castigat un premiu la Brit Awards si a fost nominalizat la Premiile Grammy.

In 2007 a cucerit topurile la nivel global cu single-ul „Grace Kelly”, care a fost vandut in peste 3 milioane de exemplare in intreaga lume.

De atunci, a mai inregistrat albumul „The Boy Who Knew Too Much”, care s-a clasat in primele zece pozitii in 11 tari, iar al treilea disc intitulat „The Origin of Love” a fost lansat in 2012 si contine colaborari cu artisti precum Pharrell Williams, Nick Littlemore si Ariana Grande.

Ultimul material discografic, „My Name is Michael Holbrook”, a aparut in octombrie 2019 si contine piesele „Tiny Love”, „Ice Cream” si „Sanremo” publicate pe parcursul anului trecut.

Artistul al caror turneele mondiale sunt mereu sold out este beneficiarul prestigioasei decoratii „Chevalier dans ordinea des Arts et des Lettres”.

De asemenea, Mika a jucat si in propria emisiune de televiziune din Italia, „Stasera Casa Mika”, care a castigat in 2017 premiul Rose d’Or pentru divertisment.

Citește în continuare