Skip to content

Patrick Heusinger, Absenta (AXN): „Munca la serialul acesta m-a invatat cum sa fiu cel mai bun om din ce pot fi eu ca persoana.”

Serialul thriller „Absența”, cu Stana Katic in rol principal si producator executiv, revine la AXN incepand din 3 septembrie. Geoff Bell (Kingsman: The Secret Service) si Josette Simon (Wonder Woman) se alatura distribuției noului sezon care va avea 10 episoade si va fi difuzat in fiecare joi seara, de la ora 23.00, pe AXN.

“Absenta”, cu Stana Katic in rolul principal, urmareste povestea agentei FBI Emily Byrne care, in timp ce investigheaza cazul unui criminal in serie, dispare fara urma si este declarata moarta. Sase ani mai tarziu, este gasita intr-o cabana in padure, abia supraviețuind, fara vreo amintire despre ce i s-a intamplat. Odata ce se intoarce acasa, afla ca soțul sau, agentul special Nick Durand (Patrick Heusinger), s-a recasatorit si fiul ei este acum crescut de alta femeie. Emily se trezeste in curand implicata intr-o noua serie de crime.

Prin amabilitatea SONY PICTURES TELEVISION, detinatorul canalului AXN, Urban.ro va arata o alta fata a acestui serial de mare succes, aflat la sezonul 3, asa cum se vede el din perspectiva actorului care interpreteaza rolul agentului Nick Durand, sotul disparutei, Patrick Heusinger.

foto © 2020 Sony Pictures Entertainment

Patrick Heusinger este un actor american cu experienta in teatru si film dar si in televiziune. Este absolvent de Julliard, una dintre cele mai prestigioase universitati de arte din lume. L-ati vazut in “Black Swan”, in “Gossip Girls”, sau “The Good Wife”.

Rolul din „Absenta” este prima sa performanta ca personaj principal intr-un serial, personaj care se regaseste in toate sezoanele de la lansare si pana in prezent.

Cum ti se pare acest al treilea sezon al serialului?

Sincer, nu imi vine sa cred ca am ajuns la sezonul 3 din Absenta. Nu credeam. E primul meu serial in care sunt intre actorii principali si sunt foarte recunoscator fata de cei care se uita la acest show si ne ofera ocazia sa continuam sa spunem povestea.  Cu siguranta e cel mai bun sezon dintre toate. Au venit oameni noi in echipa, ni s–au creat toate premisele si ne-am concentrat toate eforturile sa trecem la un nivel superior cu productia noastra, toti impreuna – scenaristi, producatori, regizori, actori – ne-am dorit sa avem cel mai bun produs. Si suntem foarte mandri de ce avem pana acum.

Ce e diferit la personajul tau, Nick, in acest sezon?

Cum o sa descoperiti, am sa fiu rapit in acest sezon. Iar pentru mine a fost foarte distractiv: am avut mai multe secvente de actiune si am invatat multe despre cascadorii. De la inceputul carierei mele, am facut toate cascadoriile, pana acum. Anul acesta sunt cateva cascadorii pe care nu le-am putut face eu, dar in continuare am incercat sa le fac pe majoritatea.  Deci, in sezonul asta fac cascadorii, sunt rapit, traiesc in captivitate si trec printr-un proces psihologic de transformare pe care-l traiesc toti cei care stau in captivitate.

Sunt copilul unei familii modeste si n-am avut ocazia sa dezvolt abilitati sociale foarte bune, abilitati pe care prietenii mei si le-au format si dezvoltat la 20 de ani. Si in ultimii 3 ani, am avut ocazia sa invat, gratie lucrurilor pe care le-a adus show-ul acesta in viata mea, o multime de detalii despre mine si foarte mult despre cum sa ma adaptez lumii inconjuratoare. Cum sa fiu cel mai bun om din ce pot fi eu ca persoana, pe platourile de filmare

Povesteste-ne despre evolutia personajului Nick Durand pe parcursul acestor 3 sezoane

In sezonul acesta am o calatorie foarte speciala cu acest personaj, unica, desi calatoria fiecaruia dintre noi e unica. In acest caz specific, toate cele trei sezoane par ca reflecta si viata lui Nick, si calatoria mea ca om, dar si evolutia mea ca artist. Sunt trei lucruri separate.

Personal, faptul ca fac acest serial, marea bucurie ca am acest job, a insemnat si ca am avut bani constant pentru prima data in viata si, sincer, am putut sa investesc in ceva cum sunt sesiunile de terapie.  Sunt copilul unei familii modeste si n-am avut ocazia sa dezvolt abilitati sociale foarte bune, abilitati pe care prietenii mei si le-au format si dezvoltat la 20 de ani. Si in ultimii 3 ani, am avut ocazia sa invat, gratie lucrurilor pe care le-a adus show-ul acesta in viata mea, o multime de detalii despre mine si foarte mult despre cum sa ma adaptez lumii inconjuratoare. Cum sa fiu cel mai bun om din ce pot fi eu ca persoana, pe platourile de filmare, de exemplu. Cum sa ajut cat mai bine echipa de regizori, de productie si intregul show.

Cum gasesti in film, ca personaj, un echilibru intre actiune si emotie?

Cred ca, in istoria filmului, avem multe exemple minunate de eroi de actiune care sunt foarte duri, dar si sensibili.

Bruce Willis, cred ca in majoritatea rolurilor pe care le-a facut are aceste doua laturi. Tom Cruise e un alt exemplu bun, intotdeauna dur, dar sensibil. Daca prin personaj le oferi spectatorilor vulnerabilitatea, toata lumea o va recunoaste. Pentru ca fiecare a fost vulnerabil la un anume moment in viata, si e ceva cu care poti rezona.

Care ar fi finalul perfect pentru Absenta, in opinia ta?

Daca ar fi sa scriu un final perfect al acestui serial… E amuzant, pentru ca sunt actori care se gandesc la lucrurile astea dar eu, poate pentru ca sunt la primul meu serial cu rol atat de important, am lasat pur si simplu calatoria lui Nick sa-mi vina asa cum o gandesc ceilalti. Am trait in prezent, am incercat sa nu gandesc ce va face personajul mai departe. Deci, acum ma gandesc pentru prima oara si cred ca singurul raspuns pe care-l am e ca scenaristii ii vor face un final perfect lui Nick.  Cred ca atunci cand se va incheia serialul, va fi o usa deschisa pentru a continua explorarea personajului…

Absenta e difuzat in fiecare joi seara, de la ora 23.00, pe AXN.

Citește în continuare