Skip to content

Metallica reface „Nothing Else Matters” pentru „Jungle Cruise”, noul film Disney cu Dwayne Johnson si Emily Blunt.

Lars Ulrich, tobosarul Metallica, a dezvaluit intr-un interviu recent pentru Collider detalii despre transformarea piesei din 1992 intr-o melodie orchestrala pentru coloana sonora a productiei Disney „Jungle Cruise”. Pelicula ii are in rolurile principale pe Dwayne Johnson, Emily Blunt si Jack Whitehall.

Pentru noul proiect muzical, Metallica s-a reunit cu James Newton Howard, compozitorul american nominalizat de opt ori la Oscar si castigator al premiilor Grammy si Emmy. 

Howard a realizat soundtrack-uri pentru diverse productii printre care „I Am Legend” (2007) si „Water for Elephants” (2011) regizate de Francis Lawrence, „The Dark Knight” impreuna cu Hans Zimmer, filmul cu supereroi regizat de Christopher Nolan, „King Kong” (2005) si „Pretty Woman” (1990).

James Newton Howard a colaborat si cu Elton John in 1975 pentru „Rock of the Westies”, cel de-al 10-lea albumul de studio al acestuia, dar si cu Julio Iglesias, Eric Clapton, Rod Stewart si Barbra Streisand.

In acelasi interviu, Lars Ulrich a declarat ca totul a pornit de la directorul de productie Disney, Sean Bailey, care a fost dintotdeauna fan Metallica si este unul dintre cei mai grozavi, prietenosi, generosi si calzi oameni din industria muzicala. 

Cei doi au ajuns sa se cunoasca destul de bine. Ulrich impreuna cu sotia sa sunt mari fani Disney, asadar intre acestia exista o stransa prietenie, iar Bailey a cautat mereu un mod prin care Metallica sa contribuie la proiectele Disney potrivite pentru formatie. 

Videoclipul celebrei piese „Nothing Else Matters” a fost lansat pe 25 februarie 1992 si a fost regizat de Adam Dubin. Melodia reprezinta al treilea single de pe al cincilea album de studio, intitulat „Metallica”.

Tobosarul a declarat ca este o onoare absoluta pentru trupa sa lucreze cu legendarul James Newton Howard si sunt cu totii incantati ca lumea va asculta curand noua versiune a faimoasei piese. Aceasta este deja scrisa si rearanjata pentru a se potrivi cu ceva specific din film, dar nu au fost dezvaluite mai multe detalii.

Si actorul Dwayne Johnson, cunoscut si sub numele The Rock, a incurajat colaborarea muzicala a trupei Metallica cu celebrul compozitorul pentru viitoarea productie. 

Produs de Walt Disney Pictures, viitorul film de aventura „Jungle Cruise” ii are in distributie pe Dwayne Johnson (The Rock), Emily Blunt, Édgar Ramírez, Jack Whitehall, Jesse Plemons si Paul Giamatti.

Regizata de Jaume Collet-Serra, cu un scenariu scris de Michael Green, Glenn Ficarra si John Requa, noua pelicula de aventura este programata sa fie lansata in cinematografe pe 30 iulie 2021.

Inspirat de faimosul parc de distractii Jungle Cruise din Disneyland Resort, filmul este o expeditie plina de aventuri, in jungla Amazonului, care spune povestea capitanului carismatic Frank Wolff (interpretat de Dwayne Johnson) si a cercetatorului Dr. Lily Houghton (Emily Blunt). 

Aceasta a venit din Londra in jungla amazoniana, plina de animale periculoase si reptile, intr-o misiune de cercetare in care Frak ii va fi ghid pe Amazon, in barca destul de subreda numita La Quila. Ei cauta impreuna un copac antic care detine puterea de a vindeca – o descoperire care va schimba viitorul medicinei.

Citește în continuare