Skip to content

Spectacolul „Vania si Sonia si Masa si Spike” cu Gheorghe Visu si Bianca Popescu poate fi urmarit live, online, de la 19:00 in cadrul Festivalului National de Comedie.

Zilele acestea se desfasoara online, sub forma unei retrospective, Festivalul National de Comedie 2020, aflat la editia cu numarul 32. Astazi, in a zecea zi a festivalului, va fi transmis live pe YouTube spectacolul „Vania si Sonia si Masa si Spike” de Christopher Durang, in regia lui Horia Suru.

Spectacolul a avut premiera la Teatrul Mic din Bucuresti in 2015 si a fost premiat cu 3 trofee la Festivalul National de Comedie din Galati in 2016: Cea mai buna interpretare feminina pentru Liliana Pana care o joaca pe Sonia, Cea mai buna interpretare masculina pentru Gheorghe Visu care il interpreteaza pe Vania si Premiul pentru rol secundar feminin pentru Bianca Popescu pentru rolul Ninei.

Din distributie mai fac parte si Mihaela Radescu in rolul Masei, Stefan Lupu in rolul lui Spike si Andreea Gramosteanu in rolul Cassandrei.

Mai jos veti gasi atat linkul pentru livestreamingul care incepe la orele 19:00 dar si un mesaj special de la Bianca Popescu:

LIVE de la 19:00

Spectacolul este „Vania si Sonia si Masa si Spike” o comedie in care temele si atmosfera cehoviana sunt remixate in stilul contemporan.

Povestea se invarte in jurul relatiei dintre trei rude, Vania, Sonia si Masa, dintre care primii doi locuiesc impreuna in Bucks County. Masha vine in vizita si anunta ca vrea sa vanda casa in care au crescut cei doi frati vitregi. Ca un remix cehovian, actiunea include cele trei rude („Trei Surori”), o „Livada cu visini”, o vedeta de cinema („Pescarusul”), o vizita („Vizita batranei doamne” si imprumuta numele unor personaje regasite deseori in textele dramaturgului rus.

Spectacolul a avut premiera in Princeton in 2012 si a intrat pe Broadway in 2013 cu o productie care i-a inclus pe David Hyde Pierce (Vania), Kristen Nielsen (Sonia) si Sigourney Weaver (Masha) in rolurile principale. Investitia a costat 2,75 milioane de dolari si a fost recuperata dupa primele trei luni, atingand suma de 201 reprezentatii pana in luna august 2013 cand s-a inchis.

Punerea in scena de pe Broadway a primit sase nominalizari la Premiile Tony din 2013 iar Durang a castigat trofeul pentru „Cea mai buna piesa de teatru a anului”.

Citește în continuare