Skip to content

Lectii de viata de la 5 antrenori legendari intr-un nou documentar Netflix; printre ei, Jose Mourinho (Tottenham) si Patrick Mouratoglu, antrenorul Serenei Williams

Din 22 septembrie, Netflix prezinta un documentar ca un doctorat pentru viata si performanta. Cinci dintre cei mai mari antrenori ai lumii vorbesc despre viziunea lor asupra reusitei si despre modul in care au reusit in anii lor de cariere cu rezultate spectaculoase sa-si motiveze elevii.

Serialul se numeste “The Playbook”, va fi difuzat incepand cu 22 septembrie si va contine marturiile si profilele pentru Jose Mourinho (unul dintre cei ma mari antrenori de fotbaln toate timpurile, acum antrenor Tottenham), Jill Ellis (cea mai titrata antrenoare de fotbal din America) , Doc Rivers (antrenorul echipei de baschet Los Angeles Clippers), antrenoarea de baschet Dawn Staley (multipla campioana olimpica) si antrenorul de tenis Patrick Mouratoglou (cel care o antreneaza pe Serena Williams in ultimii 8 ani si care a creat o academie de tenis unde s-au format noile stele din tenis: Grigori Dimitrov, Stefanos Tsitsipas, Gogo Gauff).

Netflix a lansat in cursul zilei de ieri trailerul acestui nou documentar, mai intai pe canalele antrenorilor. Trailerul “The Playbook” marcheaza cateva dintre declaratiile cele mai spectaculoase ale celor 5 antrenori.

Fiecare dintre acesti antrenori s-au aflat alaturi de elevii lor in momente de mari succese, dar si in perioade cumplite cu probleme de sanatate, cu infrangeri dureroase.

Fiecare dintre acesti antrenori au influentat comunitati intregi de fani, au motivat oameni din lumea intreaga cu viziunea lor despre performanta si despre a-ti depasi limitele si a infrunta greutatile. In trailerul care anunta noua productie fiecare dintre super antrenori are cate o replica memorabila.

“Nu atingi mereu varful muntilor, uneori trebuie sa te tarasti in conditii grele ca sa poti sa intelegi ceea ce esti si unde poti sa fii cu adevarat”, spune Dawn Staley.

“Trebuie sa infruntam fiecare moment de frica cu mult curaj. Nu antrenez pentru ce esti si cum esti acum, ci pentru ceea ce vei fi ca sportiv intr-o zi”, spune Doc Rivers.

“Tu, ca persoana, ca sportiv, poti avea impact asupra orice din lumea asta. Si cand incepi sa gandesti asa, tot ceea ce faci in viata devine magie”, spune Mouratoglou.

“Eu nu-l antrenez pe Ronaldo cum sa faca driblinguri. Nu antrenez fotbalisti, eu antrenez echipe de fotbal”, completeaza Mourinho.

Printre producatorii „The Playbook”  se afla si legendarul baschetbalist LeBron James. Premiera pe 22 septembrie.

Documentarul Netflix vine intr-o vreme in care toate studiile arata ca oamenii au nevoie de multe momente motivationale si de sustinere, ca le-a lipsit in viata lor antrenalina data de competitiile sportive (suspendate din cauza pandemiei) si, mai ales, dupa imensul succes al documentarului despre Michael Jordan, produs si difuzat tot de Netflix.

Citește în continuare