Skip to content

Marilyn Manson a lansat albumul „We Are Chaos”, cu influente glam, goth si new wave

Manson si-a lansat albumul mult asteptat, „We Are Chaos”, dupa ce melodia cu acelasi titlu a aparut la sfarsitul lunii iulie. Lansat pe 11 septembrie si produs de Shooter Jennings, noul material discografic contine 10 piese, in mare parte balade.

Cel de-al 11-lea album de studio al muzicianului, „We Are Chaos”, este o continuare a albumului „Heaven Upside Down”, lansat acum 3 ani si este disponibil pentru a fi redat integral online.

Artistul rock abordeaza o varietate de influente muzicale neincercate pana acum, de la glam rock-ul anilor ’70 la new wave-ul anilor ’80 si elemente de dark country si goth. Chiar daca albumul a fost finalizat inainte de pandemie, Manson a declarat ca spera ca temele abordate pe noul material sa-i ajute pe oamenii sa faca fata acestor vremuri dificile.

Printre artistii care i-au influentat muzica de pe noul album se numara Love and Rockets, T. Rex, Echo & The Bunnymen, Joy Division si David Bowie.

Manson a mai adaugat ca piesa „Don’t chase the dead” a fost inspirata de „trilogia Berlin” a lui Bowie, alcatuita din trei albume de studio lansate consecutiv de cantaretul britanic: Low (1977), Heroes (1977) si Lodger (1979). Manson a mai fost influentat de Bowie si pentru albumul „The Pale Emperor”, lansat in 2015.

Manson trebuia sa-l insoteasca pe Ozzy Osbourne intr-un turneu nord-american in acest an, dar concertele au fost anulate, astfel incat Ozzy sa poata efectua o serie de tratamente medicale pentru lupta sa cu boala Parkinson si alte afectiuni de sanatate.

Singurul concert programat a lui Manson pentru lunile viitoare este cel din cadrul festivalului Knotfest Japan sustinut de Slipknot, care se va desfasura pe 10 si 11 ianuarie 2021 la Tokyo. Printre alti artisti confirmati se numara Crossfaith, Suicide Silence si Anthrax.

Marilyn Manson si-a inceput activitatea in industria muzicala acum mai bine de 30 de ani.

Artistul rocker gotic a relatat multe dintre cele mai controversate momente ale sale in autobiografia „The Long Hard Road Out of Hell” din 1998. Printre acestea se numara episodul cand, in timpul unui concert, o actrita calca un steag nazist pe scena sau momentul din spectacolul de la San Francisco din 1995, cand el s-a taiat intentionat cu o sticla de bere sparta.

O fotografie riscanta pe coperta albumului „Mechanical Animals” al lui Manson din 1998 i-a determinat pe mai multi comercianti importanti sa nu lase albumul la vedere pe rafturile magazinelor. In fotografie era prezentat un Manson „gol, androgin”. Chiar si fara a fi disponibil in multe magazine, „Mechanical Animals” a debutat pe primul loc in topul Billboard 200.

Brian Hugh Warner, cunoscut ca Marilyn Manson, a devenit celebru odata cu personalitatea si imaginea sa controversata ca solist al trupei de heavy metal cu acelasi nume, pe care a fondat-o impreuna cu chitaristul Daisy Berkowitz in 1989.

Numele sau de scena a fost format prin combinarea si juxtapunerea numelor a doua celebritati americane opuse: actrita Marilyn Monroe si criminalul Charles Manson.

Albumele „Portrait of an American Family” (1994), „Antichrist Superstar” (1996) si „Mechanical Animals” (1998) i-au adus faima internationala, iar primul succes l-a intregistrat cu un cover al melodiei „Sweet Dreams (Are Made of This)” interpretata de Eurythmics. Videoclipul piesei a fost nominalizat la categoria Cel mai bun videoclip rock la premiile MTV Video Music din 1996.

Manson a debutat in film ca actor in „Lost Highway” (1997) a lui David Lynch si de atunci a aparut intr-o varietate de roluri minore.

In septembrie 2002, a avut loc prima sa expozitie de arta, „The Golden Age of Grotesque”, la Centrul de expozitii contemporane din Los Angeles. In cadrul unei expozitii din 2010 desfasurata la galeria Kunsthalle din Viena, Manson a dezvaluit „Genealogies of Pain”, o serie de 20 de tablouri la care a colaborat cu David Lynch.

Citește în continuare