Skip to content

ABBA s-a reunit in secret pentru a filma holograma turului aniversar de 50 de ani a trupei

Una dintre cele mai asteptate reintoarceri pe scena este cea a formatiei ABBA. Recent, membrii trupei au anuntat ca urmeaza sa inregistreze impreuna cinci noi melodii, dar si un turneu aniversar care va fi completat de o holograma, un artificiu tehnic care a fost folosit inca din 2010, la expozitia itineranta ABBAWORLD.

Publicatia The Sun a facut publica intalnirile celor patru membrii ai trupei la Ealing Studios din West London pentru a filma holograma, proiectul fiind inca un mister pentru lumea muzicala.

Trupa suedeza ABBA a devenit cea mai bine vanduta formatie din istoria muzicii pop, iar acestia au declarat ca pentru holograma, vor folosi versiunile din tinerete ale lor.

“Ne-au fotografiat din toate unghiurile posibile, ne-au facut sa ne strambam la camera, ne-au pictat pe fata si ne-au masurat capetele”, a povestit Bjorn Ulvaeus, citat de publicatia Deadline. “Aparent, un craniu nu se schimba o data cu trecerea timpului la fel cum se degradeaza restului corpului”, a continuat acesta.

Turneul a fost anuntat din 2016, insa membrii ABBA, Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson si Anni-Frid Lyngstad, inca lucreaza la proiect. Desi trupa si-a intrerupt concertele si colaborarea de acum aproximativ patruzeci de ani, fanii mentin in topuri melodiile trupei. Pe parcursul anilor ce au urmat, din 1993 si pana in 2002, au fost realizate mai multe compilatii care s-au vandut foarte bine. De exemplu, ABBA Gold este de 959 de saptamani in topuri, iar in Marea Britanie, albumul este in prezent pe locul 22.

Ultima data cand acestia au cantat impreuna a fost in 1982, dupa doar 10 ani de la succesul de la concursul Eurovision din1972, unde trupa ABBA isi facea aparitia cu piesa “Waterloo”, fiind imbracati in costume spectaculoase pentru acea vreme. Ultima aparitie publica a trupei ABBA a avut loc la un show tv suedez pe 11 decembrie 1982, atunci cand au interpretat ad-hoc ”Thank You For The Music”.

Citește în continuare