Skip to content

Primele imagini cu George Clooney in rolul principal din filmul pe care l-a regizat pentru Netflix, „Midnight Sky”. SciFi-ul post-apocaliptic va fi lansat in luna decembrie.

Noul film regizat de George Clooney va fi lansat in luna decembrie pe Netflix. Actorul joaca rolul principal in „Midnight Sky”, un SciFi post-apocaliptic in care apare transformat cu 10 ani mai in varsta.

Scenariul „Midnight Sky” spune povestea lui Augustine, un om de stiinta singuratic care lucreaza in Oceanul Arctic si care incearca sa opreasca astronautii de pe nava spatiala Aether a celor de la NASA, sa revina acasa dupa ce planeta a trecut printr-un dezastru care a dus la un fel de apocalipsa.

Sully si pe colegii de pe Aether se pregateau sa revina pe Pamant dupa o misiune in care au descoperit Luna lui Jupiter care are atmosfera respirabila si un climat locuibil.

Clooney joaca rolul lui Augustine Lofthouse, Felicity Jones este Sully iar colegii ei sunt jucati de Kyle Chandler, David Oyelowo, Demian Bichir si Tiffany Boone.

Filmarile pentru „Midnight Sky” au fost incheiate in luna februarie, inainte ca intreaga lume sa fie afectata de pandemia Covid-19.

Scenariul filmului este bazat pe romanul „Good Morning, Midnight” scris de Lily Brooks-Dalton care descrie o serie de cataclisme care ar afecta Pamantul in anul 2049.

Adaptarea realizata de Mark L.Smith urmareste doua fire narative care se imbina: unul este asemanator cu filmul „Gravity” (cu Clooney si Sandra Bullock in rolurile principale) despre astronautii care incearca sa revina acasa; al doilea se potriveste cu „The Revenant”, despre lupta de supravietuire pe care o duce un om aflat intre munti de gheata.

Clooney a declarat pentru Vanity Fair ca scenariul nu este departe de vremurile in care traim si ca „e o anumita tristete in tonul filmului legata de ce e in stare sa faca omul cu mana lui si cat de usor se poate duce de rapa„.

Actorul-regizor a descris viziunea pe care avut-o pentru noul sau film: „Mi-am dorit sa fie despre rascumparare, intr-un fel. Am vrut sa fie un fel de speranta gasita intr-o poveste destul de sumbra despre sfarsitul omenirii.

Augustine este primul rol principal al lui George Clooney din ultimii patru ani si a venit cu provocarea de a-l imbatrani cu 10 ani pe actorul cunoscut pentru stilul elegant, ingrijit si mereu barbierit. In film apare cu barba si parul taiat intr-un mod neglijent, cu cicatrici si pete.

Clooney are 60 de ani iar personajul pe care il joaca are 70 de ani. Pentru ca a avut fraiele regizorale, a hotarat sa-si tunda singur parul pentru a avea un aspect cat mai neingrijit si mai credibil in ideea in care nu ar fi avut cine sa il tunda in mijlocul Arcticului. Si-a lasat barba sa creasca in stilul barbatilor care traiesc in varful muntilor si a lucrat cu echipa de machiaj sa ii adauge cicatrici care ar proveni de la transfuziile de sange pe care personajul lui Augustine le face, avand o boala in stadiul avansat.

„Midnight Sky” este al saptelea film regizat de George Clooney. Primul a fost „Confessions of a Dangerous Mind” in 2002 iar cel mai premiat a fost „Good Night, Good Luck” care i-a adus un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar.

Clooney s-a nascut in 1961 si a inceput sa joace in filme in 1987. Rolul care l-a propulsat in lista actorilor preferati din istorie a fost cel al doctorului Doug Ross din serialul „Spitalul de Urgenta” care i-a adus nominalizari la Emmy si Globuri de Aur.

Pe marele ecran, si-a castigat statutul de „icon” prin rolurile din trilogia „Ocean’s Eleven, Twelve and Thirteen” cu incasari de cel putin 300 de milioane de dolari pentru fiecare dintre cele trei productii.

Cariera lui Clooney este una de cele mai de succes din Hollywood, filmele in care a jucat au strans aproape 2 miliarde de dolari din box office.

Actorul are doua trofee Oscar in palmares, unul pentru „Cel mai bun actor intr-un rol secundar” pentru „Syriana” din 2005 si unul pentru rolul de producator pe care l-a avut pentru „Argo”, „Cel mai bun film al anului” in 2013.

Primul film regizat de George Clooney a fost „Confessions of a Dangerous Mind” lansat la inceputul anului 2003. Desi a avut o distributie impresionant si recenzii favorabile, incasarile abia au acoperit bugetul productiei.

Filmele regizate ulterior au fost din ce in ce mai bine primite de public. Clooney s-a implicat in scrierea scenariilor si in partea de productie. In „Midnight Sky’ apare creditat ca actor, producator si regizor.

„Good Night and Good Luck” a fost lansat in 2005 si ramane cel mai bine cotat film regizat de Clooney, cu sase nominalizari la Oscar. A avut un buget de 7 milioane de dolari si incasari de 56,5 milioane de dolari.

Portofoliul de regizor al lui Clooney este completat de „Leatherheads” in 2008, „The Ides of March”, unul dintre cele mai bune filme din 2011, „The Monuments Men” cu incasari de 155 de milioane de dolari si „Suburbicon” din 2017.

Citește în continuare