Skip to content

James McAvoy si Claire Foy joaca intr-un film in care nu au scenariu. Regizorul a lucrat in Romania.

Unul dintre cei mai de succes actori britanici ai momentul, James McAvoy si Claire Foy vor juca intr-un thriller spectaculos, atat ca subiect cat si ca productie.

“My Son” este povestea unui tata care isi ajuta fosta nevasta sa-l gaseasca pe fiul disparut intr-o excursie la munte. McAvoy va fi tatal, iar Foy fosta sotie disperata din cauza disparitiei fiului.

Filmul este un remake in limba engleza, mult mai accesibila si mai atractiva pentru distribuitori, a unui film francez foarte inovator la vremea lui, Mon Garcon. Actorii din versiunea franceza, Guillaume Canet si Melanie Laurent au discutat cu regizorul Christian Carion linia actiunii filmului, au stiu ce fac personajele lor ca actiune, care e deznodamantul povestii, dar nu au avut nicio replica scrisa. In fiecare zi de filmare au trebuit sa improvizeze intr-o structura fixa a actiunii.

La fel se va intampla si cu noua productie cu James McAvoy si Claire Foy care vor trebui sa-si dea replicile improvizand in timp real, imaginandu-si care e atitudinea cea mai potrivita pentru personajele lor.

Adam Fogelson, producatorul versiunii engleze, spune ca James va trebui sa faca investigatia de detectiv, in mod real, in timpul filmarilor pentru a crea o tensiune reala a filmului.

In contextul in care cinematografia a dat thrillere spectaculoase de la Alfred Hitchcock incoace, bazandu- se tocmai pe structuri fixe minutios pregatite inainte, aceasta noua tehnica de a face filme e considerata mai degraba o smecherie de marketing, un motiv de a comunica putin diferit un film pentru a aduce lumea in cinematografe.

Si noul film, My son, va fi regizat tot de regizorul francez care a creat prima productie, Christian Carion.

Carion este regizorul care a facut filmul “Joyeux Noel”, in 1993, productie filmata integral in Romania cu Guillaume Canet si Diane Kruger in rolurile principale, pelicula care a reprezentat Franta la Oscar in acel an.

James McAvoy este noul actor indragit in toata lumea, noul preferat atat in teatru cat si in cinema; l-ati vazut in toata seria X Men, in rolul profesorului Charles Xavier, iar britanicii l-au admirat chiar inainte de pandemie intr-un rol exceptional in teatru – in Cyrano de Bergerac.

Citește în continuare