Skip to content

Muzeul Grigore Antipa are o noua expozitie cu reptile vii. Include mamba neagra, vipera de Gabon si pitonul reticulat.

Muzeul National de Istoria Naturala „Grigore Antipa” a deschis pe 10 octombrie expozitia temporara „Reptilia” de reptile vii. In cazul in care muzeele vor ramane deschise, va putea fi vizitata pana pe 13 iunie 2021 si ii va provoca pe cei mici sa observe comportamentul unora dintre cele mai fascinante si periculoase vietuitoare.

Printre reptilele din noua expozitie se numara mamba neagra, cobra scuipatoare, vipera de Gabon, pitonul reticulat si anaconda. Fiecare vietuitoare va fi insotita de informatii despre obiceiurile pe care le are, despre cum se adapteaza la mediul inconjurator si rolul pe care il joaca in ecosistem. Sunt specii rare care provin din locuri exotice si greu accesibile, mai ales in aceste vremuri.

Terariile de sticla in care sunt expuse reptilele permit vizitarea expozitiei in conditii de siguranta.

Pe langa povestea fiecarei reptile, Muzeul Antipa a pregatit o serie de imagini si povesti care vorbesc despre rolul veninului ca instrument de supravietuire si cum multe reptile de folosesc de diverse substante chimice ca mijloc de comunicare sau camuflaj.

Expozitia este deschisa in programul normal de vizitare al muzeului iar pretul unui  bilet de intrare este de 10 lei pentru copil/student/pensionar si 15 lei/adult. Copiii cu varste mai mici de 3 ani au gratuitate.

Orice vizita la Antipa ar trebui sa fie un motiv de revedere a colectiei permanente care include peste 2 milioane de exponate.

Muzeul Grigore Antipa a fost infiintat in 1834 la initiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica. A inceput prin a dona colectii importante care includeau monede grecesti, romane si bizantine, colectii de minerale, fosile, moluste, pesti, pasari, mamifere si opere de artă.

Expozitia permanenta este structurata pe sectoare care prezinta fiecare ecosistem major in parte sub forma unei calatorii prin diverse habitate naturale.

Pana ajungeti in vizita, aici puteti incepe un tur virtual prin Muzeul Grigore Antipa.

Citește în continuare