Skip to content

La 15 ani de la ultimul album, Stevie Wonder revine cu doua melodii cu mesaj politic. Gary Clark Jr, Rapsody si Busta Rhymes canta alaturi de el.

O data cu lansarea propriei case de discuri, So What the Fuss Records, Stevie Wonder revine pe scena muzicala cu doua noi cantece, „Where Is Our Love Song” in colaborare cu Gary Clark Jr. si „Can’t Put It in The Hands of Fate” cu Rapsody, Cordae, Chika si Busta Rhymes.

Artistul a anuntat ca are mai multe melodii pregatite pentru “Through the Eyes of Wonder”, un nou album asteptat de fanii din toata lumea, primul din ultimii 15 ani.

Melodia “Where Is Our Love Song” vorbeste despre natiunea americana, Wonder explicand ca “in aceste timpuri, ascultam cele mai inversunate semnale de alarma si strigate de ajutor ale natiunii si ale lumii, care au nevoie de dragoste, pace si unitate”.

„Can’t Put It in The Hands of Fate” aduce vocile din rap mai aproape de publicul lui Stevie Wonder, cu Rapsody, Cordae, Chika si Busta Rhymes completand linia melodica. Ceea ce trebuia sa fie un cantec de dragoste dintre un baiat si o fata a devenit o  melodie despre cum protestul va fi o constanta in viata oamenilor pana cand lucrurile se vor schimba.

Lansarea noilor melodii a venit si cu vestea parasirii casei de discuri Motown, cu care artistul a semnat in 1961, cand avea doar 11 ani. 60 de ani mai tarziu, Stevie Wonder si-a deschis propria casa de discuri, in timp ce distributia va fi asigurata de Republic Records, care face parte din Universal Music Group.

Stevie Wonder este unul dintre cei mai cunoscuti artisti din lume, cu o cariera impresionanta, care a lucrat de-a lungul timpului cu cei mai mari muzicieni.

Descoperit intamplator pe strada, Stevie a devenit Little Stevie Wonder, datorita vocii extraordinare pe care o are inca de mic. Orb din nastere din cauza unor complicatii medicale si a tratamentului insuficient, Stevie a invatat sa cante la pian la varsta de sapte ani. Primul succes muzical a aparut la varsta de 13 ani, cand dupa doua albume lansate fara prea multe vanzari, a urcat in topurile muzicale din SUA cu “Fingertips” (1963).

Adolescenta si-a petrecut-o cantand si lansand albume, iar o noua etapa din viata artistului a aparut dupa turneul cu The Rolling Stones in 1972, unde piesa sa cu influente rock “You Are the Sunshine of My Life” si “Superstition” i-au adus primele trei premii Grammy.

In urmatorul an, albumul “Innervisions” i-a adus alte trei premii Grammy si locul 23 in revista Rolling Stone top 500 Albume din toate timpurile, artistul devenind din ce in ce mai vocal si mai cunoscut publicului larg.

In 2015 a fost organizat „Stevie Wonder: Songs in the Key of Life — An All-Star Grammy Salute”, unde intreaga industrie muzicala a fost prezenta la showul dedicat lui Wonder.

Beyonce a deschis seara cu “Fingertips”, primul hit al artistului, aparut in 1963, iar apoi a continuat cu Jammin alaturi de Ed Sheeran, pentru ca la final sa fie acompaniati de Gary Clark. 

Cu o cariera muzicala impresionanta, Stevie Wonder a facut mereu parte si din categoria artistilor activisti care sustin drepturile si libertatile cetatenilor, fiind implicat in mai multe campanii si sustinand la randul sau o serie de miscari non-guvernamentale, dar si politicieni.

Barack Obama este unul dintre fanii lui, fostul presedinte al SUA folosindu-i in repetate randuri melodiile in campaniile sale.

Primele melodii cu tema politica al artistului au fost lansate in anii 80, cu “Front Line”, melodia despre Razboiul din Vietnam (1982) sau cea dedicata aniversarii lui Martin Luther King, “Happy Birthday” (1981), dar si „You Haven’t Done Nothin”, un protest politic la adresa lui Richard Nixon, melodie aflata pe albumul care i-a adus un nou premiu Grammy. 

In 2008, “Signed, Sealed, Delivered” se auzea aproape dupa fiecare discurs al lui Barack Obama din campania sa prezidentiala. Presedintele american a recunoscut ca Stevie Wonder este “eroul sau din muzica”, iar piesa nu a fost aleasa intamplator, fiind ca o garantie a seriozitatii si implicarii politicianului.

Obama a rezonat atat de mult cu acest cantec incat “Signed, Sealed, Delivered” s-a auzit in multe alte momente importante ale carierei sale: in noaptea alegerilor din 2012 cand Obama a iesit pe scena alaturi de familia sa pentru a sarbatori victoria, dar si la conventia din 2016 cand Barack Obama a chemat-o pe scena pe Hillary Clinton, facand public faptul ca o va sustine. 

De curand, Stevie Wonder a lansat “The Universe Is Watching Us — Stevie Wonder In His Feelings”, un discurs intens promovat despre rasism si miscarea Black Lives Matter.

De asemenea, la lansarea celor doua melodii, Stevie Wonder si-a incurajat fanii sa mearga la vot luna viitoare, argumentand ca “„Nu putem lasa votul in mainile sortii. Universul ne urmareste. Si dupa mine, trebuie savotam dreptatea si sa taxam nedreptatea. Asa stau lucrurile acum. Votul tau local se transforma in votul tau pentru stat si apoi in votul tau national”.

Citește în continuare