Skip to content

Un designer american a creat o casca futurista cu filtre HEPA care filtreaza virusul Covid-19.

Antreprenorul si designerul american Michael Hall a creat o alternativa la masca de protectie pentru sezonul rece: o casca futurista cu filtre de ultima generatie care ventileaza aerul si filtreaza virusii si cele mai mici particule care ar putea patrunde in interior.

Casca se numeste AIR (aer), ideea i-a venit lui Hall cand se afla in vacanta cu familia la schi in Utah.

Copiii lui Hall purtau incontinuu masca medicinala si ochelarii de protectie pentru schi. De fiecare data cand incerca sa dialogheze cu ei, nu le vedea deloc chipurile, lucru care l-a frustrat. Astfel, a creat un accesoriu care ii ofera purtatorului propriul micro-climat si ii lasa fata la vedere.

AIR a fost deja patentata pentru 9 inovatii aduse atat in domeniul designului cat si al sigurantei si al solutiilor gasite pentru a ventila aerul si a filtra particule minuscule.

Casca include patru filtre HEPA plasate de-a lungul ramei. Definite ca „High Efficiency Particulate air”, este un filtru de aer plisat aprobat de Departamentul American al Energiei care blocheaza trecerea a 99,97% din particulele de praf, polen, mucegai, bacterii si orice alte particule cu un diametru mai mare de 0.3 microni. In cazul virusul Covid-19, acesta este estimat la o diametru de 0.125 microni.

Inainte de a fi respirat de purtator, aerul trece prin cele patru filtre HEPA. Casca a fost gandita ca o alternativa mai sigura si mai confortabila pentru sezonul rece.

AIR functioneaza cu o baterie reincarcabila care dureaza pana la 5 ore. Bateria vine cu un cablu de 1,82 care permite purtarea castii in timp ce se incarca. Cantareste in jur de 900 de grame si vine cu propria cutie de depozitare si transport. Elementele din interior pot fi curatate si inlocuite, inclusiv filtrele HEPA si captuselile.

Casca poate fi pre-comandata de aici pentru pretul de 199 de dolari. Momentan este disponibila pe negru dar curand va fi pusa la vanzare si o versiune alba, care se imbina foarte bine cu camasile albe si costumele de schi.

Designul AIR include o gluga si o esarfa create din material impermeabil dar respirabil care forteaza aerul sa treaca prin filtrele speciale. Esarfa se leaga la baza gatului cu doua snururi care formeaza un sigiliu.

Dispozitivul este ideal pentru purtatorii de ochelari de vedere care doresc sa evite aburirea acestora. In prezent, designerul Hall lucreaza la solutii pentru a putea introduce un pai in interiorul mastii, care sa permita hidratarea purtatorului.

Citește în continuare