Skip to content

13 lucrari de arta care au efect calmant.

Spre finalul unui an care a ridicat nivelul de anxietate individuala si colectiva mai mult decat orice alta perioada din ultimii 30 de ani, va propunem o serie de lucrari de arta care vor functiona precum o terapie vizuala.

De la lucrari abstracte la palete de culori care imita nuantele curcubeului, peisaje superbe de dupa ploaie si sculpturi buddhiste folosite in meditatie, cele 13 lucrari de arta de mai jos vor aduce un moment de calm, relaxare si desfatare pentru ochi si pentru suflet.

Recent, v-am aratat culorile recomandate de oamenii de stiinta si psihologi care ajuta la calmarea anxietatii.

Buddha Amitabha Sezand dateaza din 1150-1185, provine din Japonia din perioada Heian. Este realizata din lemn si lacuita cu lac si aur lichid.

Artista letona-americana Vija Celmins este cunoscuta pentru picturile foto-realiste cu elemente din natura. „Fara nume (Marea uriasa)” din 1969 este una dintre cele mai indragite si calmante lucrari ale sale.

Desi este considerat un artist minimalist, opera lui Brice Marden este greu de categorisit. Mai jos puteti observa „The Attended” din perioada 1996-1999.

Jennifer Guidi a creat „Energia Iubirii” in 2018 si denumit-o „Univers Pictat in Mandala SF #4F, Rosu, Pamant Natural”.

Pictorul american Thomas Cole a pictat peisajul linistitor „Vedere de pe Muntele Holyoke din Northampton, Massachusetts, dupa furtuna – The Oxbow” in 1836. Lucrarea se afla in colectia Muzeului Metropolitan de Arta din New York. 

Artistul afro-american Sam Gilliam, cunoscut pentru lucrarile in materiale colorate, a realizata degrade-ul „Ray VI” in 1970

Una dintre cele mai cunoscute pictorite ale miscarii expresioniste abstracte, Alma Thomas a realizat „A Fantastic Sunset” tot in 1970.

Un maestru al peisajelor relaxante, Claude Monet a pictat The Palazzo Contarini din Venetia in 1908.

Green Tara este una dintre cele mai indragite figuri din Buddhismul Tibetan. Este cea care ii protejeaza pe toti de obstacole, de pericole imediate si asigura nevoile temporare necesare pentru a atinge o stare de intelepciune.

Sculptura este din secolul al XIII-lea.

Mary Cassatt a pictat „Mama si Copilul care se ridica din somn” in 1899.

In 1658, Jan Vermeer a realizat acest tablou linistitor intitulat „Vedere cu case din Delft”.

Loïs Mailou Jones a realizat tabloul Jennie in 1943.

Statuia din argint a lui Milarepa din secolele XV-XVI este considerata a avea unul dintre cele mai relaxate zambete ale vremurilor respective. Milarepa era un yogin din Tibet cunoscut pentru poeziile si cantecele pline de bucurie.

Citește în continuare