Skip to content

Elvire chez vous, acum puteti vedea online filmele de la Cinema Elvira Popesco. Dupa film sunt intalniri cu actorii si regizorii

Având in vedere contextul actual si restrictiile care fac imposibila organizarea unor evenimente cu publicul, Institutul Francez din România a inceput o tranzitie spre digitalizare: creare si distribuire de continut creativ pe retelele sociale, adaptarea proiectelor traditionale la mediul online, organizarea unor webinarii specializate pentru prima data in istoria institutiei, lansarea unui nou site

Dupa programele Elvire Popesco en plein air, cu proiectii in aer liber din iunie pâna in octombrie, si Elvire Popesco hors les murs, prin care filmele franceze au ajuns la spectatorii din alte locuri, Institutul Francez lanseaza Elvire chez vous, care aduce programul de la Elvire Popesco direct in casele spectatorilor din toata tara.

Ciclul Elvire chez vous propune in fiecare saptamâna o serie de proiectii online, cât mai apropiate de experienta din cinema, fiecare film fiind disponibil doar o seara, de la ora 19.00 si pâna la miezul noptii, pe platforma Eventbook.

Joia si vinerea vor fi dedicate cu precadere avanpremierelor de filme româneti recente, care au circulat in festivaluri internationale, dar nu au avut ocazia sa fie vazute de spectatorii din tara. Proiectiile vor fi urmate de intâlniri virtuale cu regizorii si protagonitii filmelor, retransmise live, unele dintre ele fiind prezentate in parteneriat cu revista de cinema Films in Frame si moderate de redactorii acesteia. Sâmbata va fi dedicata filmelor franceze inedite, care nu au fost distribuite pe ecranele cinematografelor din România, si intâlnirilor virtuale cu regizorii lor, iar duminica programul va fi intregit de titluri din cinematografia europeana a ultimilor ani.

Elvire chez vous va debuta joi, 12 noiembrie, cu titlul CALATORIE IN JURUL CASEI IN 60 DE ZILE, un omnibus alcatuit din 6 scurtmetraje, eclectice si personale, produse in perioada de izolare din primavara anului 2020 de catre Alina Manolache, Alexandru Solomon, Laura Pop, Andra Tarara i David Schwartz, Vlad Petri si Teona Galgotiu.

Regizorii impreuna cu producatorul Andrei Tanasescu vor da intâlnire publicului, tot prin intermediul micilor ecrane, dupa proiectie.

Duminica, 8 noiembrie, Elvire aduce in casele si pe ecranele spectatorilor Cyrano, mon amour, o comedie franceza, câstigatoarea Premiului Publicului la Festivalul Filmului Francez 2019.

Biletele sunt deja in vânzare pe www.elvirepopesco.ro  

Citește în continuare